Mercedes-Benz Citan primeşte o versiune cu şapte locuri şi ampatament mărit

de Sebastian Toma
Miercuri, 16.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz va oferi şi o versiune cu ampatament mărit a lui Citan. Aceasta oferă şapte locuri în versiunea Combi sau un spaţiu de încărcare mărit în versiunea furgon. Gama de motorizări include două motoare noi, preluate din gama Renault.

Mercedes-Benz Citan, modelul utilitar bazat pe Renault Kangoo, a primit două motoare noi şi o versiune cu şapte locuri. Aceasta din urmă se numeşte Citan Crewbus şi are trei rânduri de scaune, fiind gândită pentru companiile care au nevoie să transporte atât marfă, cât şi pasageri şi au nevoie de soluţii practice la interior. Versiunea Crewbus a lui Mercedes-Benz Citan va fi oferită pe piaţă începând cu anul viitor, preţurile urmând să fie anunţate în funcţie de disponibilitatea pe pieţele pe care este comercializată.

Pe lângă noua versiune de caroserie, Citan este oferit şi cu motorizări noi. Astfel, avem versiunea 111 CDI a lui Citan, echipată cu motorul diesel de 1.5 litri de la Renault, care livrează 110 CP şi 240 Nm. Aceasta este capabilă să accelereze de la 0 la 100 km/h în 12.3 secunde şi poate să atingă o viteză maximă de 170 km/h. Consumul mediu al acestei versiuni este de 4.4 litri la sută în versiunea BlueEfficiency, echipată cu funcţia Start-Stop. Gama Citan este oferită şi cu o motorizare alimentată cu benzină, botezată Citan 112, care preia motorul 1.2 TCe din gama Renault.

Aceasta livrează 112 CP şi este capabilă să ”facă suta” în 11.7 secunde.

Urmareste Automarket
Cele două motorizări noi sunt cuplate unei transmisii manuale cu şase trepte, optimizată pentru un consum de carburant cât mai redus. În prezent, Citan este oferit în două versiuni de putere, de 70 şi 95 CP, ambele asigurate de motorul 1.5 dCi preluat de la Renault.

Via Mercedes-Benz

Comentarii (16)

  • ok, de 1.2 tce nu stiam ca a ajuns si in curtea mercedes ...
    0.9 tce nu este? :)
    18 1
  • 0.9TCe cred ca va fi pe o versiune AMG - Citan 9 AMG... :-)))
    20 3
  • este chiar mai urata decat Kangoo (masina corecta, dar urata)
    impresia mea este ca Mercedes nu stie sa faca masini de buget din care sa castige bani de aceea au apelat la Renault
    7 12
  • mihneaR
    se vorbea la un moment dat de un motor mic de la Renault preluat pe Smart, dar nu stiu exact daca de 0.9 TCe
    0 2
  • Au rezolvat cu cele 3 stele la EuroNcap? Inteleg ca este o versiune pt pasageri derivata dintr-o utilitara, dar are sigla Mercedes, bun, las la o parte motoarele diesel de la Renault, dar restul caroseriei, interiorul, trenul de rulare, asta este un Mercedes? Aceeasi versiune Kangoo este buna pt Renault, dar invers nu are cum sa fie bun pt Mercedes, cel putin ca imagine nu este demn de Mercedes.
    17 25
  • Copy-Paste de la Renault. Pe cand 4-5 stele? Asta este mai important...

    P.S.: La imaginea 4, a fost fotografiata masina pentru urgente!
    2 12
  • Motorul de 110 cai este prezent de 4 luni.
    Ce a fost preluat de la Renault este doar blocul motor . Era nevoie de un motor cu cilindree mica.
    Pentru cei ce spun ca motorul este 100% de " Logan ", de ce Citan are 3 ani fara limita garantie, de ce schimba distributia la 250.000 km , de ce are interval de revizie la 40.000 km ??.
    5 18
  • @m4x: interesant ce spui tu, dar ce se pune pe blocul ala motor ?!
    Nu tot piese care vin de la diferiti furnizori de piese cf. specificatiilor date de Renault atunci cand au lansat in productie motorul ?!
    0 13
  • @mircea1380 : Tot ce inseamna partea de piese, corect, vine de la diversi furnizori , dar trebuie sa se incadreze in standardele de calitate cerute de Mercedes-Benz. , standarde ce duc la respectarea, garantiei, intervalului de revizie etc
    3 11
  • Masinile astea sunt pentru oameni de afaceri inteligenti, nu paraziti precum dan + alte specimene.
    26 6
  • @m4x

    Aberezi ! Nu e deloc doar blocul motor! Un bloc motor pt o capacitate de 1.5 litri puteau produce si ei singuri. E vorba aici de 50 de componente schimbate, printre care cele mai importante sunt alternatorul, intercooler-ul si compresorul climatizarii.
    Asta pentru ca masinile lor au cu totul alti consumatori si alte dimensiuni interioare, experienta soferului trebuind sa fie intr-adevar premium.
    Dar ATAT !
    22 0
  • liviu_
    @m4x, ai inceput cu un comentariu prost, lunad in calcul ca ti-ai facut cont pe Automarket astazi. Daca nu stiai garantia e inclusa in pretul masinii. Renault ofera maxim 5 ani sau 150.000 km garantie, insa la fel de bine puteau sa ofere fara limita de km, insa acest lucru ar fi crtescut sensibil pretul masinii. Ori aici nu discutam de Renault, ci de o marca premium precum Mercedes. Mercedes isi permite sa ridice pretul masinilor sale, oefrind un ulei mai scump, o garantie mai mare etc. fara ca acei client fideli sa comenteze asupra valorii. Tot ce conteaza e ca MB sa ramana competitiv in raport cu concurenta directa BMW, Audi, Infiniti, Lexus etc.
    21 1
  • Un om de afaceri inteligent nu va da niciodata cateva mii de euro in plus pe un Kangoo cu sigla de Mercedes, NICIODATA, aia se cheama idioti si snobi, modelul asta este un Kangoo cu alta sigla, trebuie sa fii nebun sa crezi altceva.
    11 20
  • Gresit !
    Intotdeauna depinde la ce nivel discutam: o companie mica sau mijlocie sau o corporatie de mld. pentru care imaginea e foarte importanta.
    In cazul al 2-lea va alege Mercedes-Benz cu siguranta. Pe langa banii pe care-i dai pe sigla sunt si modificari care sa justifice aceasta suma suplimentara. Masini sunt pentru toate necesitatile, unii vor alege Renault, altii Mercedes.
    16 5
  • Kangoo MAXI la supra-pret ..... cine vrea???
    8 4
  • Eu as vrea! Pentru ca Renault Kankoo e masina buna! Pentru Mercedes baza e buna! Un produs mai rafinat decat Kangoo e totusi BINEVENIT.
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru