Noul Mercedes-Benz eCitan, versiunea electrică a lui Citan: preț de 36.000 de euro în Germania

de Tiberiu Safta
Joi, 11.05.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz Vans, divizia de vehicule comerciale a mărcii germane, a lansat oficial noua utilitară electrică eCitan. Modelul este versiunea cu zero emisii a noii generații Citan, introdusă în 2021, iar noul model electric pornește de la 36.000 de euro pe piața din Germania.

La scurt timp după ce am făcut cunoștință cu Mercedes EQT, versiunea electrică a Clasei T, a venit timpul să-l întâmpinăm și pe noul Mercedes-Benz eCitan. Pe scurt, aceasta este versiunea cu zero emisii a noii generații Citan, care a fost introdusă în septembrie 2021. La fel ca versiunea cu motoare clasice, noul eCitan primește două linii de echipare, iar mai târziu, utilitara electrică va primi și o versiune alungită.

DOUĂ VERSIUNI: PANEL VAN ȘI TOURER

Pentru început, noul Mercedes-Benz eCitan este disponibil doar în versiunea de transport marfă Panel Van. Varianta cu caroserie compactă măsoară 4498 de milimetri în lungime, în timp ce versiunea alungită va fi mai lungă cu 424 de milimetri, până la 4922 de milimetri. De aceleași variante de caroserie va beneficia și versiunea de transport pasageri, botezată Tourer, care va fi lansată mai târziu în acest an.

Noul Mercedes-Benz eCitan este disponibil în două linii de echipare: Base și Pro. Echiparea superioară poate fi distinsă mai ușor datorită mânerelor portierelor vopsite în culoarea caroseriei. Cei care aleg linia de echipare Pro mai primesc iluminare LED în habitaclu și în compartimentul de încărcare, precum și alte dotări esențiale ca: geamuri electrice, scaunul șoferului reglabil pe înălțime, aer condiționat și protecții din plastic pentru podeaua compartimentului de încărcare.

Lista dotărilor opționale cuprinde pachetul Interior Design Package, care aduce elemente decorative vopsite în negru lucios în habitaclu, ornamente din aluminiu în jurul aeratoarelor și incintelor audio, precum și mânere cromate în interiorul ușilor.

De asemenea, mai adăugăm și sistemul multimedia MBUX cu ecran tactil de 7 inch și care este compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto. Tot aici mai intră și un sistem de navigație, precum și un asistent vocal. Mai mult, instalația de aer condiționat poate fi echipată și cu o pompă de căldură pentru un consum mai redus de energie.

AUTONOMIE DE 284 DE KILOMETRI

Indiferent de versiunea, varianta și linia de echipare aleasă, noul eCitan primește doar un singur propulsor electric. Acesta dezvoltă 122 de cai putere și un cuplu de 245 Nm, iar motorul este alimentat de o baterie cu o capacitate netă de 45 de kWh și care oferă o autonomie de până la 284 de kilometri în regim WLTP. Bateria poate fi încărcată la o priză de 80 de kW, caz în care repriza de încărcare de la 10% la 80% durează 38 de minute. Cu acest motor, Mercedes-Benz eCitan are o viteză maximă de 132 de km/h.

Noul Mercedes-Benz eCitan primește, în echiparea standard, și o serie de sisteme de asistență și de siguranță active. În cazul versiunii de transport marfă Panel Van, lista include un asistent pentru pornirea în rampă, asistent pentru vânt încrucișat și un sistem de avertizare oboseală șofer. Cei care aleg versiunea Tourer primesc în plus următoarele: asistent pentru frânare automată, asistent pentru păstrarea benzii, asistent pentru unghiul mort și un sistem de recunoaștere a semnelor de circulație și a limitei de viteză.

Mercedes-Benz oferă și sistemul de cruise control activ Distronic și un asistent activ pentru direcție ca dotări opționale.

Tot aici mai intră și un asistent de parcare, precum și un asistent pentru tractarea stabilă a unei remorci.

În echiparea standard, noul Mercedes-Benz eCitan vine echipat cu faruri cu halogen. Opțional sunt disponibile faruri LED și stopuri LED, iar modelul poate fi echipat și cu un asistent automat pentru lumini. Versiunea Panel Van vine dotată cu 6 airbag-uri, în timp ce versiunea Tourer primește 7 airbag-uri în standard.

Noul Mercedes-Benz eCitan este deja disponibil în Germania, acolo unde prețul de pornire este de 36.000 de euro.

via Mercedes-Benz

Comentarii (2)

  • Primul pas a fost sa puna aceleasi motoare pe Dacia si Mercedes (1,5dci si 1.33 benzina pe Mercedes Clasa A si 1.0 benzina aspirat si 0.9 benzina turbo pe Smart) . Al doilea e si ultimul - au facut Mercedes din Dacia ! Pentru cine nu stie sau nici macar nu vede asemanarea: acest Mercedes e o versiune coafata a vechiului Dokker , actualul Renault Expres (se pare ca Dacia nu are voie sa aiba prea mult succes ca daca are se transforma in Renault si Mercedes!)
    7 1
  • dap, aşa este.... o Dacia electrică mai fățoasă cu sigla Mercedes

    Când Dacia va face full electrice în România, va rupe gura târgului, la vânzări.

    Păcat că Renault pune frână...

    Cu Alpine şi Renault electrice doar în Franța....

    Problema lor că vânzările lui Clio şi Captur s-a dus la vale datorită Sandero / Stepway....

    şi nu vor să facă decât gen Spring cu Dacia ca să nu canabalizeze pe ei, francezii.

    Trist.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru