OFICIAL: Noul Mercedes EQT, versiunea electrică a Clasei T: preț de 49.000 de euro în Germania

de Tiberiu Safta
Miercuri, 10.05.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-EQ a lansat oficial noua versiune electrică a utilitarei Clasa T. Noul model, botezat EQT, primește un motor electric de 122 de cai putere și este deja disponibil în Germania, cu un preț de pornire de 49.000 de euro.

Anul trecut, am făcut cunoștință cu Mercedes-Benz Clasa T, noua utilitară a mărcii germane. Încă de la momentul lansării, cei de la Mercedes-Benz au anunțat că noul vehicul comercial va fi disponibil și într-o versiune electrică. Iată că, un an mai târziu, a apărut și noul EQT, versiunea cu zero emisii a utilitarei.

Așadar, ce este diferit la noul EQT față de versiunile cu motoare clasice? În primul rând, cea mai mare diferență se află, evident, sub capotă. În locul unui motor convențional, avem acum un motor electric care dezvoltă 122 de cai putere și un cuplu de 245 Nm. Propulsorul este alimentat de către o baterie de 45 de kWh, iar repriza de încărcare de la 10% la 80% durează 38 de minute la o priză cu un curent de 80 de kW. Deocamdată, Mercedes-EQ nu a dezvăluit autonomia noului model.

Dimensiunile lui EQT sunt aproape identice cu cele ale Clasei T. Astfel, utilitara electrică măsoară 4498 de milimetri în lungime, 1859 de milimetri în lățime.

Singura diferență este înălțimea de 1819 milimetri, astfel că EQT este mai înalt cu 8 milimetri decât Clasa T. Mai târziu în acest an, Mercedes-Benz va lansa și o versiune alungită a lui EQT.

La capitolul design, principala diferență este reprezentată de noua grilă acoperită, elementul care denotă faptul că acesta este un model electric. În ceea ce privește lista de dotări, noul Mercedes EQT primește 7 airbag-uri în echiparea standard și o listă generoasă de sisteme de asistență. Printre acestea, amintim de: sistem de apelare de urgență eCall, asistent pentru plecarea în rampă, asistent pentru vânt încrucișat, sistem de avertizare pentru șofer, frânare activă, asistent pentru păstrarea benzii, asistent pentru unghiul mort și un asistent pentru respectarea limitelor de viteză.

Tot în echiparea de bază primești și sistemul multimedia MBUX cu un ecran central tactil de 7 inch și cu compatibilitate pentru Apple CarPlay și Android Auto.

Alături de aceste echipamente, mai trebuie să menționăm și faptul că sistemul pentru aer condiționat funcționează cu ajutorul unei pompe de căldură pentru un consum redus de energie.

Ca dotări opționale, Mercedes EQT poate fi echipat cu sistemul de cruise control adaptiv Distronic, precum și cu un asistent activ al direcției, un asistent pentru parcare și un asistent pentru o tractare stabilă a unei remorci.

Așa cum spuneam, noul Mercedes EQT este deja disponibil în Germania. Acolo, prețul de pornire este de 49.000 de euro.

via Mercedes-Benz

Comentarii (4)

  • Lucian
    49 mii de euro pentru 122 de cai putere, baterie de 45 de kWh, incarcare "rapida" de 80kW.
    Viitorul suna bine in UE.

    Si acum hai cu lobby-ul la UE sa creasca taxele masinilor din China, care au specificatii de doua ori mai bune, si preturi la jumate.

    Mercedes tata!
    6 2
  • Excelent. O utilitara care costa probabil 25k cu un motor diesel ajunge la 50k in versiune electrica.
    Felicitari pensatilor, si sa nu se planga cand o sa dea 30 lei pe o cafea cu croisant pentru ca 10 lei sigur vor fi pentru livrarea "verde".
    Magazinele de cartier in continuare vor folosi MCV-uri, Caddy-uri, Zafire sau Sharanuri pentru ca e putin probabil sa-si permita leasing 1k euro pe luna pentru o masina de marfa.
    2 3
  • Evoluție ce sa zic… este o utilitara!!! Adică trebuie amortizată, exact cum ați spus se duce direct in costul produselor, serviciilor etc. Sa vedem cine supraviețuiește un curier cu flota la 50.000 bucata sau unul cu dokker la nici 20.000, adică își ia 4!!! Nu 2, nu 3… ci 4!!
    3 3
  • Până-n 2021 Dacia Dokker Stepway diesel costa în jur de 15.000 de euro.
    Acum scrie pe ea Renault Kangoo, are 5 cai în plus și costă vreo 25.000.
    Adică se pot lua două la preț de electrica asta ”utilitară”. Și pot fi folosite și la livrări mai lungi, nu numai local.
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru