Noua generație Mercedes-Benz Citan a ajuns în România. Prețurile pornesc de la 19.400 euro

de Tiberiu Safta
Vineri, 19.11.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
A doua generație a lui Mercedes-Benz Citan a fost lansată în România. Mașina va fi disponibilă în două versiuni, iar prețul de pornire este de 19.408 Euro cu TVA inclus.

Noul model comercial Mercedes-Benz Citan a fost lansat oficial pe piața auto din România. Utilitara germană va fi oferită în două versiuni: cea pentru transport de pasageri, numit Citan Tourer, și cea destinată transportului de marfă, numit Citan Panel Van. Ambele versiuni ale noului Citan sunt echipate cu motoare diesel și benzină, iar din 2022 va fi disponibilă și varianta electrică eCitan.

Varianta pentru pasageri Citan Tourer este valabilă cu două linii de echipare, numite Base și Pro. Ca dotare standard, mașina este echipată cu 7 airbag-uri, unul dintre acestea fiind amplasat central între scaunele față. Confortul a fost îmbunătățit, iar izolarea fonică a fost revizuită, geamurile laterale fiind cu 11% mai groase decât cele de pe generația anterioară.

Clienții noului Citan vor avea parte și de sistemul multimedia MBUX, cu un ecran tactil de 7 inch și compatibilitate smartphone prin sistemele Apple CarPlay și Android Auto (prin cablu). Mai mult, mașina este dotată și cu sisteme de asistență precum Active Brake Assist, cu senzori radar montați în parbriz, precum și cu avertizare unghi mort și sisteme de menținere a benzii.

Ambele versiuni de caroserie ale lui Citan pot fi echipate cu motorizări diesel și benzină.

Motorul diesel este oferit în trei variante de putere: 75, 95 și 115 cai putere, iar motorul pe benzină va fi oferit în două variante de putere de 105, respectiv 132 de cai putere. Cele două propulsoare sunt cuplate la o cutie de viteze manuală în 6 trepte.

Versiunea de transport marfă a lui Citan are o sarcină utilă de 782 kg și o capacitate de încărcare de 2.9 metri cubi. Pentru a facilita încărcarea cu marfă, ușile spate au o rază de deschidere la 180 de grade.

Mercedes a anunțat că va oferi pe piața din România încă două versiuni ale noului Citan începând cu a doua jumătate a lui 2022. Este vorba despre varianta electrică, numită eCitan, și o variantă alungită a modelului Panel Van, care va avea o sarcină utilă mărită de până la 900 kg. Modelul electric eCitan promite o autonomie de 285 km și un timp de încărcare a bateriei de 40 de minute, de la 10% la 80%. Mai multe informații despre această versiune vor fi oferite în momentul lansării pe piață.

Noul Citan împărtășește platforma sa cu Renault Kangoo.

La fel ca fratele său francez, noul Citan a primit titlul Van of the Year 2022.

În România, prețurile noului Citan pornesc de la 19.408 euro cu TVA pentru Citan Panel Van 108 CDI, respectiv 22.781 euro cu TVA pentru Citan Tourer 110. Mercedes oferă și o metodă de finanțare specifică pentru modelul Citan Panel Van 110 CDI KA/L Pro, care va costa 2.5 euro/lună prin intermediul Mercedes-Benz Financial Services România.

via Mercedes-Benz

Comentarii (1)

  • Când te gândeai la Mercedes în anii 80-90, îți venea în minte tehnica demnă de respect germană și luxul.
    Acum cumperi Kangoo cu motor de Dacia. German mai este doar prețul!
    Halal respect pentru clienți!
    Important este numai profitul.
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru