Mercedes-Benz pregătește un sistem de operare propriu. Dezvoltat împreună cu Google și Nvidia

de Alexandru Monenciu
Joi, 23.02.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul german de automobile oferă câteva detalii despre un nou sistem de operare propriu. Acesta va debuta din 2025 și este dezvoltat împreună cu nume mari, precum Google și Nvidia.

În urmă cu puțin timp, Mercedes-Benz a publicat primele imagini cu interiorul noului Clasa E. Modelul german va avea, printre altele, tehnologie de ultimă generație, trei display-uri, cameră pentru selfie și aplicații ca Tik Tok și Angry Birds.

Tot azi, producătorul din Stuttgart dezvăluie o serie de informații despre viitorul său sistem de operare. Acesta va debuta în 2025 și va fi disponibil, inițial, pe modelele construite pe arhitectura MMA.

Denumit MB.OS, acesta este dezvoltat in-house. În acest proces, Mercedes-Benz a implicat mai multe nume grele din industrie, inclusiv Nvidia, Luminar (senzori și LiDAR) și, pentru prima oară, Google.

Noul sistem de operare de la Mercedes-Benz va avea un sistem de navigație propriu, dar care va încorpora tehnologie Google. De asemenea, YouTube va putea fi accesat direct de pe ecranul central al mașinii.

De asemenea, utilizatorul va avea acces la sute de jocuri prin aplicația Antstream. Totodată, serviciile Webex și Zoom (pre-instalate în sistemul MBUX Entertainment Plus al viitorului Clasa E) vor fi și ele disponibile.

Nu în ultimul rând, viitorul MB.OS va integra funcții de condus autonom de nivel 2 și 3, care au la bază platforma Nvidia Drive.

via Mercedes-Benz

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru