Mercedes-Benz şi BASF au introdus în producţie primul suport motor din plastic

de Sebastian Toma
Marti, 16.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Motorizările diesel cu şase cilindri din gama Mercedes-Benz GL vor fi echipate cu suporţi motor din plastic realizaţi de BASF.

Urmareste Automarket
Mercedes-Benz GL este primul automobil de serie din lume care este echipat cu suporţi de motor din plastic. Acesta este instalat doar pe versiunile diesel cu şase cilindri ale lui GL şi a fost dezvoltat de BASF. Suportul motor oferă mai multe avantaje tehnice în faţă predecesorului său din aluminiu, printre care se numărăr caracteristicile de termoizolaţie superioare, proprietăţile acustice îmbunătăţite şi masa redusă, pe lângă faptul că este capabil să susţină aceeaşi sarcină.
Materialul plastic din care este produs noul suport motor se numeşte Ultramid A3WG10 CR şi este o poliamidă armată marca BASF, optimizată pentru a suporta solicitări mecanice mari.

Noul suport motor este cu 30% mai uşor decât unitatea pe care o înlocuieşte. Cei de la BASF spun că proprietăţile speciale ale materialului din care este realizat noul suport motor îi conferă propulsorului un sunet mai echilibrat, pe când conductivitatea termică redusă a materialului din care este realizat suportul oferă o viaţă mai lungă pentru elementele din cauciuc din lagărele alăturate, crescând astfel durata lor de utilizare.

Sarcina maximă (la frânare), valorile de rezistenţă sub sarcini dinamice şi sub cele de impact în caz de accident au fost similare cu cifrele obținute la testele realizate şi au atins valorile impuse şi pentru suportul anterior din aluminiu. Astfel, BASF a reuşit să introducă, încă de la început, întărituri pentru ca suportul să reziste la sarcini mari şi să ofere o izolare termică cât mai bună, reducând, astfel, şi numărul de prototipuri necesare pentru obţinerea produsului final.

Via Mercedes-Benz

Comentarii (5)

  • irokezu
    bravo BASF; ce casete audio faceau odata..
    40 1
  • Vasilica
    Da fiabilitatea cum o fi tot dezastru cum ne stim ca din 5000 in 5000 de km se schimba suportii de la mercedes e plin serviceurile de ele intrebati orice mecanic
    14 17
  • Vasilica, azi beau o bere pentru tine :)
    25 1
  • @Vasilica - vroiai sa spui ca din 5000 in 5000 de km mecanicii spun ca-l schimba, dar de fapt dau cu niste ulei peste el si iau banul ca si cum l-ar fi schimbat.
    26 0
  • Ionica
    Pe LOGAN si SANDERO exista un suport motor mixt (PLASTIC si ALUMINIU) de catva ani .
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru