Mercedes-Benz va construi motoare electrice de înaltă performanță la uzina din Berlin

de Alexandru Monenciu
Marti, 23.11.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul german de automobile a anunțat că va construi motoare electrice cu flux axial, de înaltă performanță, la uzina din Berlin, cea mai veche fabrică a mărcii.

În 2020, Daimler a anunțat că într-un an va înceta să mai producă motorul diesel cu șase cilindri la uzina din Berlin. Acum, însă, spre ușurarea personalului de acolo, Mercedes-Benz a declarat că această fabrică va construi motoare electrice de înaltă performanță.

Este vorba despre așa numitele motoare electrice cu flux axial, o tehnologie la care Daimer a avut acces după achiziționarea companiei britanice YASA din vara acestui an. Pe scurt, acest tip de propulsor oferă o densitate de cuplu cu 30% mai mare decât un motor electric cu flux radial și poate crește autonomia unei mașini electrice cu până la 7%.

Uzina din Berlin va trece, așadar, prin câteva schimbări și anul viitor vor intra în funcțiune o serie de linii de asamblare pilot.

"Odată cu producția de motoare electrice de înaltă performanță, uzina din Berlin va deveni un pilon cheie al strategiei de electrificare durabilă a Mercedes-Benz," a declarat Jorg Burzer, director de producție și lanț de aprovizionare la marca germană.

via Carscoops

Comentarii (30)

  • Hai sa scriu aici... de ce ați șters Știrea cu “ noul” cod rutier la care aveam deja trei comentarii?
    12 9
  • hahaha
    Foarte bine ca fac motoare perfomante dar la electrice pubctul sensibil sunt bateriile nu acumulatoarele:)
    17 8
  • inexorabil
    @dCi, sper că ai avut inspiraţia să salvezi acele texte pe PC-ul tău. Eu, unul, aşa procedez pe AM (era să zic “Aşa funcţionez pe AM” – sună cam tehnic, dar poate că nu şi greşit, având în vedere că de trauma transumanistă cică nu va scăpa nimeni dintre cei vii).

    Cât despre articolul în speţă…ia să vedem noi ce carte interesantă din bibliotecă putem aborda în seara asta. Că n-am chef nici să mă zgâiesc la “televiziunea lui Prelipceanu” (aferim, @PMC!).
    18 18
  • Inexorabil, schimba canalu' la Ciuvica daca nu te coafeaza Prelipceanu...
    15 15
  • Spuneau numai bazaconii in acea stire
    8 14
  • @inexoscula
    Ce sa faci tu o carte mai prostane? Sa o pui sub piciorul mesei pentru ca se misca. Doar daca este de colorat ar mai fi o sansa dar sa nu iesi din contur scarba mica pentru ca iti place sa mazgalesti. Mazgalesti pe aici, pe AM in fiecare zi asa cum stim cu totii. Auzi la el sa ia o carte...ha, ha ,ha...
    16 22
  • @inexorabil
    Mai bine te duci si te culci. Am inteles ca somnul face bine, chiar si celor ca tine.
    Oare fac motoare electrice, ca asta se cere? S-a saturat lumea de Dieselgate???
    15 20
  • inexorabil
    Trei “identităţi”, dar aceeaşi sursă de venin şi manipulare: “Patria a priori” .

    Şi mai…spălaţi-vă, tati, căci se plânge lumea că luceşte jegu’ pe voi. Vi se duce duhul de duşmani ai săpunului. Vă duceţi ca ultimii boschetari în misiune (oricum vă trădează limbajul, după cum se observă şi pe AM). Voi, partenerii NATO la Marea Neagră.
    16 12
  • @inexosula
    Singurul jeg pe aici esti tu si nu iese cu sapun. Prostia la tine este si “a priori “ si “ a posteriori “. Ia cu pastile, ca ai nevoie!
    12 17
  • inexorabil
    Superbilor care sunteți voi superbi, cum se face că, deodată, toate postările mele au devenit foarte purpurii, iar ale voastre foarte eco? Chiar nu realizam că adunații de prin boscheți pot avea atâta priză la public. Un public în viața privată a căruia ați intrat literalmente cu bocancii. Nu vă ajunge că vă înfruptați non-stop din truda fraierilor.
    Un salut pionietesc paznicilor cu bocanci!
    Și nu uitați că urmează să vă spulbere uraganul...schimbărilor climatice ;)
    Dacă, miraculos, veți scăpa teferi (intelectualmente), vorbim după, da? Țuc!
    15 13
  • Tavi.p
    Din pacate sectiunea de comentarii se deterioreaza din ce in ce mai mult in ultima perioada. Sunt utilizator de Automarket de cel putin 10 ani si comentam si eu in trecut cand erau articole ce ma interesau.
    Diferenta de atunci si acum era ca in perioada aia chit ca erau diferente de opinie intre utilizatori fiecare isi spunea punctul de vedere legat de subiect cu argumentele lui si fara injurii (sau cel putin clar nu asa multe), plus ca cei din redactie interveneau si ei si aduceau un deliciu un plus.
    Acum observ ca sunt unii (din pacate majoritatea) care doar se ataca gratis fara nicio legatura cu articolul si nu mai poti avea o conversatie normala la subiect iar actuala redactie cam permite degradarea lucrurilor.
    19 6
  • @Tavi.p
    la fel si eu, am cont si postez de peste 10 ani, dar am renuntat de mult sa ma mai loghez pentru ca sectiunea asta de comentarii, odata foarte frumoasa, a ajuns azi o mlastina sulfuroasa din cauza catorva inadaptati la prezent (inexorabil, tatraurs-seriff, si inca vreo 1-2 care le canta in struna, de la care aveam mari asteptari - da kiro!!) care nu suporta diferenta de opinie, nu respecta un punct de vedere diferit, bazat pe nevoi si experiente diferite, au impresia ca ei le stiu pe toate si toata lumea trebuie sa faca ca ei. sunt de un egoism si de o ignoranta feroce. daca nu faci ca ei si optezi pentru altceva, s-a terminat, esti vandut fiarei, esti transumanist sau alte bazaconii...cum sa mai poti avea o conversatie in cazul asta, in care orice subiect este deraiat in bascalie, in conspirationism, in "lasa ca stiu eu mai bine, tu esti prost, nu stii nimic"?
    13 17
  • Seriff
    Eu doar fiindca nu sunt de acord cu propaganda eco sunt facut in toate felurile, desi am adus n argumente anti propaganda eco, asa ca despre ce vorbim aici? E o tara in care am dreptul sa am o alta parere, ca parerea mea deranjeaza pe multi, e strict problema lor.
    15 10
  • ce-mi place
    ca tot astia eco care sar cu injuraturile si cu insultele (a se vedea de cate ori i-au facut pe romani inapoiati si prosti) tot ei sunt ofuscati si acuza. Ba baieti, pana nu vedeti barna din ochiul vostru nu se va intampla nimic. Acum observ ca unii ecomarxisti cedeaza psihic si rabufnesc in injurii, mai nou la adresa lui inexorabil. O fi avand omul pasaricile lui, insa e mult mai cerebral si logic de cele mai multe ori decat toata gloata de picioruse epilate care se perinda pe aici (care n-are pasarici, e cu stolu de-a dreptul). V-ar placea (nu var place cum ar zice onor edica si prietenele lui...) sa fie o unanimitate pe aici si sa alaudam si sa aprobam fiecare aspirator care apare bricolat de orice firma care poate importa baterii din China? Cred ca asta doriti voi astia suparatii. Ba baieti, pe aici citesc si uneori si comenteaza mai la serios mai la gluma si barbati care poate au condus si conduc masini adevarate care poate au umblat prin lumea asta destul de mult, care poate conduc afaceri care poate construiesc sau produc cate ceva, care traiesc in lumea reala si stiu si vad cum se face si se cheltuie banul. Pe astia voi nu-i puteti aburi cu utopiile voastre verzi si cu propaganda vostra demna de inceputul secolului 20. Nu va mai tin nervii? Mars la un ong de protectia animalelor unde puteti lacrima toti in unanimitate, fara opozitie.
    17 13
  • @Seriff
    nu, problema e la tine, nu parerea ta deranjeaza, ci felul in care ti-o spui si felul absolut grobian de a te pozitiona fata de cei cu care incerci sa vorbesti. cu "ma duc sa dau drumul la diesel sa va afum" nu o sa convingi niciodata pe nimeni ca dieselul e un motor bun, desi chiar e un motor foarte bun, daca este utilizat cum si unde trebuie.

    si despre ce argumente vorbesti? ca in afara de epilati, glezne goale si sa te dai cocos nu am auzit ceva serios de la tine.
    11 20
  • @11:33 -- Sorry Vianu, n-am vrut să-ți înșel așteptările deci te rog nu mă face să plâng. :-(
    Iartă și tu p-un retrograd neadaptat Prezentului Luminos -- ce dac-o să-ți stingă lumina și ție ?!

    Serios acu, nu cred c-am jignit pe cineva vreodată și nici n-am venit cu argumente ilogice.
    Am încercat doar să evaluez critic limitele ”progresului” vostru -- fiindcă, dacă fără vreun gadget modern nu mai poți funcționa tu ca OM, înseamnă că ți-ai produs o infirmitate, nu vreun avantaj strategic.
    Nici măcar anti-electrice nu-s -- dovadă, am și e-troti (dar nu și vreo intenție să mă pensez. :-))
    P.S. Chiar dac-o să intru mai rar sau deloc prin zonă, să știi că nu regret timpul pierdut cu +2.000 postări -- din care încă mă auto-iluzionez c-ai învîțat și tu una-alta.
    17 8
  • inexorabil
    “O, ţară tristă, plină de humor…” – a oftat autumnalul Bacovia.

    Ce ne facem însă cu umorul…trist de mai sus (14:35) ? Persiflarea “artistică” a “dujmanilor (e-)poporului” reprezintă doar o tehnică de discreditare din vastul arsenal de propagandă & maşinaţii marca OSF. Poate cea mai neinspirată (mai ales că, de obicei, autorii ajung la următoarea concluzie în care nu se întrevede niciun indiciu de autocritică: “Ce-mi plac glumele mele!”).
    12 12
  • Seriff
    Pai am adus argumente de 100 de ori ca diesel-ul e net superior, dar am fost luat la misto ca beau bere si seminte pe plaja cand am zis ca fac 1200 km cu o alimentare care dureaza 5 minute, asa ca normal ca zic ca pornesc diesel-ul ca sa va afum.
    Vrei argumente: uite un motor diesel duce si 1 milion de km daca e intretinut si folosit corespunzator.
    2.O alimentare dureaza 5 minute si ai un range de aproximativ 1000 km indiferent de viteza de croaziera, temperatura si consumatori.
    3.E usor de revandut.
    4.Nu trebuie sa ai aplicatia Plug And Share pentru a cauta statii, nu trebuie sa ai aplicatie pentru fiecare statie in parte, poti plati cu cash sau cu card oriunde, oricum, oricand.
    5.Nu trebuie sa iti planifici drumul in functie de statiile de incarcare.
    Daca mai vrei Fanel/Edikk vorbim pana maine.
    16 10
  • @inexopix
    " Sa nu ne facem iluzii ca s-ar putea sa avem deziluzii"-Anghel Iordanescu. Iluzia a fost ca personajul de la 14:55 va spune in final ceva logic sau macar coerent. Deziluzia a venit ca un trasnet si citiorii sufera de dureri de creier incercand sa inteleaga sensul alambicat al mazgalelii aferente postului. Dupa toate postarile scrise de pacientul de la Spitalul 9, cativa cititori sufera de dereglari datorita stresului post traumatic si sunt pe cale sa il dea in judecata. Din pacate, nefiind total intreg la mansarda nu poate fi tras la raspundere. Si asta nu este o gluma...ci un pamflet cu multe realitati incorporate.
    10 16
  • inexorabil
    Nu mi-aş fi închipuit vreodată că voi apuca vremurile în care banalul gest de a sacrifica un animal comestibil (oricare) în vederea consumului va însemna – pentru mintea enigmatic de întortocheată a unora – “fărădelege”, “crimă”, “dispreţ faţă de viaţă”…Ferească Preasfântul şi Măicuţa Lui!

    Însă aceşti propagandişti feroce (ah, da, ei nu amăgesc pe nimeni: pseudo-emotivi!) ignoră truismul conform căruia, dacă i-ar fi crescut părinţii lor numai cu vegetale, s-ar mai fi dezvoltat ei fizic, în parametri optimi, din părţi. Adică au fost îndopaţi cu carne, lapte şi ouă “la greu”, fratziwear, dar na! ulterior, mai gustoasă li s-a părut…corectitudinea politică, recte “grija” (dirijată interesat din umbră) faţă de orice vietate “fără apărare” sau care aparţine “minorităţilor discriminate”.

    Chiar că mi-e dor de revista “România Mare”. N-am mai citit-o de la dispariţia Tribunului. Dar fiinţa acolo o rubrică interesantă, intitulată “Vitrina cu monştri” (de fel şi chip).

    PS. Securiştilor, nu vă încearcă arta scrisului, staţi voi liniştiţi! Nu vă mai străduiţi!! De când v-aţi debarasat de Interesul Naţional (implicit, de obiectivul Siguranţei Naţionale), ca să vă lansaţi, în schimb, în vâltoarea “polivalenţei”, curcile plouate se crăcănează de râs!
    14 12
  • inexorabil
    Bă cooltură, acelei fraze despre contrastul iluzii/deziluzii îi revendică paternitatea Ienei, nu Iordănescu! Exact ce spuneam mai sus.
    13 12
  • @inexoscula
    Noi oamnenii putin culti ne cerem scuze pentru ca nu stim citate din marii scriitori sau filozofi clasici gen Ienei sau Iordanescu. I-am incurcat, sa-mi fie rusine. Asta exlplica ce fel de carti citesti tu. Si alaturarea cu Vadim este corecta, amandoi ( si el si tu) au trait/traiesc pe medicamente. Mai incordeaza-ti bicepsul intelectual inca odata si mai lumineaza-ne cu ceva din putul ( in cazul tau put/a) intelepciunii tale. Merg sa imi cumpar floricele...
    10 15
  • dezamagirea mea fata de tine e ca, spre deosebire de cei carora le canti in struna, care n-au niciun fundament despre masini si industia auto si in general despre nimic, ci doar impresii si certitudini, tu kiro, cu atata experienta teoretica si practica, parte din care ne-ai tot dezvaluit aici (si da, eu am invatat din ea sau cel putin mi s-a reconfirmat ce stiam), nu mai nutresti speranta (pe care un om de formatie tehnica nu si-o poate refuza niciodata) ca dezvoltarea domeniului merge in directia buna si ai cazut in capcana conservatorismului cantat la sentiment de inexorabil, conform caruia statul pe loc e mai bun decat mersul inainte, doar pentru ca statul pe loc ne e atat de familiar si nu presupune riscuri. iar regret ca sustii tot felul de conspirationisme (te-am auzit de mai multe ori cu "plandemie") care n-au nimic de-a face cu spiritul tehnic sau cu stiinta, dar deja nu ma mai mira, cand vad oameni printre apropiatii mei, oameni titrati la cel mai inalt nivel mai-mai sa creada fantasmagoriile conspirationistilor. stiu ca nu esti anti electrice si inteleg nemultumirea ta legate de provocarile schimbarii, pana sus la nivelul sistemului energetic national/continental, dar toate necesita timp, trebuie sa avem doar rabdare pentru ca stiinta si noile desoperiri le vor rezolva treptat pe toate, dar nu se poate schimba peste noapte un sistem inradacinat de peste 100 ani fara efort sau fara sa se vada si neajunsurile noii tehnologii. si chiar e bine ca se vad, pentru ca lumea le arata cu degetul si inginerii sunt fortati sa le rezolve. pana se rezolva toate, folosim fiecare ce avem, dar sa iei de-acum piatra in mana si pozitia de aruncare, fara macar sa vezi incotro merg lucrurile, nu e corect. ce range avea o masina electrica acum 10 ani in medie si ce range are azi? nu-ti suna bine? aaa, alta nemultumire, au crescut preturile, in general pt toate masinile, da au crescut, dar cata tehnologie au azi in ele fata de acum 10 ani? ok, tu n-ai nevoie de ele, nici eu n-am, dar foarte multi, cei mai multi, au nevoie si ii ajuta, pentru ca nu avem toti aceeasi indemanare. daca ar fi dupa mine, as alege o masina doar cu scaune si volan si geamuri la manivela, nici radio nu-mi trebuie in masina sau n-spe mii de senzori, dar pe altii ii ajuta foarte mult sau pretuiesc confortul, iar cum ceilalti sunt majoritari, eu n-am ce comenta, nu se rezolva nimic daca ma arat mereu razvratit sau carcotas, cel mult as alege loganul cel mai chel si aia e, sa fiu multumit si eu in felul meu. as mai zice multe, dar nu-mi mai permite timpul, vreau doar sa completez ca sunt de acord ca niciodata n-ai jignit si din motivul asta nici eu nu te-as putea jigni, indiferent de gradul de divergenta a opiniilor. respectul se castiga respectand, tu stii bine asta, dar altii nu. nu-i mai lasa deci pe aceia sa-si lustruiasca imaginea pe seama ta. aa, si nu-s vianu, dar nu-i bai, asa e cand postez nelogat, lumea poate crede ce doreste.
    11 16
  • inexorabil
    Ca s-o simplificăm, fără migrene: în curând, vom conduce pe ultimul drum dragele de “schimbări climatice”. Numai că nu vor fi îngropate cu cruce, din moment ce s-au…sinucis.

    Notă. Prima datorie a unui ofiţer “sub acoperire” este să fie permanent atent să nu se deconspire, iar dacă, totuşi, s-a întâmplat, atunci n-are încotro decât să nege cu vehemenţă supraomenească şi necontenită, până când va fi rechemat din post. Şi ar fi mare minune ca o asemenea impardonabilă neglijenţă să nu se soldeze cu trecerea în rezervă prin decret prezidenţial.
    7 10
  • @inexoscula
    "Superiori", "Morpheus", "masina de vot", Univers", "microbi", "NATO", "Marea Neagra"- ma declar impresionat cum ai putut in cateva randuri sa folosesti toti termenii de mai sus. Mai bolnavule, am vazut si altii care au scapat pe aratura, dar la tine aratura este de dimensiuni galactice! Nu stiu daca sunt destule pastile pe Pamantul asta sa te mai aduca putin inapoi. Deci distractie va ramane de aici incolo. Hai mai baga o tampeni!Hai pe aratura cu specimenul!
    8 8
  • inexorabil
    Aoileu, mor de cald cu a voastră “Încălzire Globală”. Şi vreau aer, aer, aer, mă asfixiază noxele de la Diesel-ul meu ucigaş de balene ucigaşe.

    Săriţi, lume şi popor
    Vai, cum toţi din preajmă mor
    Am un ursuleţ de pluş
    Dieselgate l-a prins sub duş
    Supravieţuise însă
    Oh, a lui soartă plânsă
    La pârnaie cu duşmanii
    Bornele pe toţi germanii
    Nu mai vrem BMW şi VAG
    Să se ştie-n Bundestag!
    8 7
  • Mircea Badea
    nu mai vreau sa aud de schimb de lant/curele etc...sper ca motoarele astea sa tina 100 de ani.

    sunt sigur ca la performanta vor avea unde sa avanseze.
    4 5
  • Seriff
    @Mircea Badea nu o sa mai auzi de lant/curele, o sa auzi de probleme de soft, de reparatii de mii de euro pe care le vei face doar in reprezentanta, nu la nea' gheorghe in curte unde iti repari tu rabla de 500 euro, dar tu viseaza frumos. Si o sa te lovesti si de problema vanzarii, nu o sa cumpere nimeni o electrica sh.
    7 6
  • @Seriff
    noi cei care ne permitem un automobil si intretinerea lui corecta facem oricum service la reprezentante, cu piese de origine sau aftermarket de cel putin aceeasi calitate. nu suntem cocalari paduchiosi ca tine si turma ta, care va faceti asa zisa intretinere prin cine stie ce curti si dughene dubioase cu piese de origine turcia sau recuperate de la dezmembrari. voi mai mult de 100 lei n-aveti pentru revizii si 20 lei maxim pentru combustibil, ca toti banii vostri, adica restul de 200 lei din ajutorul social merge pe tigari, bautura si un sandvis cu margarina pe zi.
    5 5
  • Seriff
    Aa, da, pai si atunci de va vaitati de lanturi si curele? Daca sunteti asa de smecheri si de bogati nu ar trebui sa va intereseze ca se strica masina, o duci la reprezentanta si o repari, nu iti iei electrica cu speranta ca nu mai are ce sa se strice, cum ziceti voi eco-spalatii pe creier. Si inca o chestie, eu macar cand mi-am cumparat masina nu am stat sa imi dea statul pomana porcului sub forma de subventie cum se da la troace electrice.
    5 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru