Mercedes-Benz va lansa variante SUV ale modelelor EQE și EQS, chiar anul acesta

de Tiberiu Safta
Sambata, 05.02.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul german a anunțat că variantele SUV ale modelelor electrice EQE și EQS vor fi lansate spre sfârșitul lui 2022. Astfel, noile mașini vor extinde gama de modele electrice existente în portofoliul Mercedes-Benz.

Anul acesta, Mercedes-Benz își va mări gama de modele electrice cu noile SUV-uri bazate pe modelele EQS și EQE. Deși cele două modele poartă aceleași nume cu variantele berlină, deja produse în serie, SUV-urile vor beneficia de platforma EVA, creată special pentru modelele electrice de la Mercedes-Benz.

Marca germană a anunțat că cele două SUV-uri vor fi lansate spre sfârșitul acestui an. Atât EQS SUV, cât și EQE SUV sunt concepute în cadrul aceluiași program de dezvoltare, urmând să fie lansate la un interval de 6 luni, unul față de celălalt.

Conform unor surse neoficiale, modelul EQS SUV ar putea fi prezentat în aprilie, în cadrul Salonului Auto de la Beijing. Modelul mai mic, bazat pe EQE, va fi prezentat în luna noiembrie, tot în China, de data aceasta în cadrul Salonului Auto de la Guangzhou. Cele două modele vor completa gama de SUV-uri electrice Mercedes-Benz, formată în prezent din EQA, EQB și EQC. În 2024 va fi lansată și o versiune electrică a lui G Class, bazată pe conceptul Vision EQG.

Informațiile cu privire la propulsoare sunt limitate în acest moment.

Cu toate acestea, EQS SUV va fi oferit cu un acumulator litiu-ion de 108 kWh și va avea două motoare electrice care produc 516 cai putere și un cuplu de 854 Nm. Acest model va fi și baza primului model electric Maybach, care se va numi EQS 600 SUV.

Celălalt model electric, EQE SUV, va avea o baterie de 90.6 kWh și va putea fi oferit, fie cu roți motrice spate, cu un singur motor electric, fie cu tracțiune integrală și cu două motoare electrice. Cel mai accesibil model, numit EQE 350 SUV, va dezvolta 288 de cai putere și 530 Nm cuplu. Ambele modele vor avea un sistem electric ce va lucra la 400 de Volți.

Atât EQS SUV, cât și EQE SUV vor fi fabricate la uzina din Tuscaloosa din Statele Unite ale Americii. În prezent, acolo sunt asamblate modelele GLE și GLS. Prețurile de pornire vor fi de peste 88.000 de euro pentru EQE SUV, respectiv 106.000 de euro pentru EQS SUV.

via Autocar

Comentarii (4)

  • Daca SUV-urile electrice sunt lansate de germani e ok. Ce nu e ok, e cand sunt lansate de Fisker, Tesla, Volvo si alti producatori non-germani.
    Si sa le faca mai scurte si mai usoare, ca deranjeaza pe multi: desi unele SUV-uri sunt mai scurte decat un Passat, Seria 5, Skoda Octavia, pe multi ii deranjeaza ca nu le pot parca...cred ca au limita la inaltime sau limita la creier.
    4 13
  • Zise Mihai,posesor de suv asiatic!
    9 2
  • Suvalgin
    Urăsc suvurile din toți rărunchii. Și bărboșii. Moda asta greţoasă a pornit cam în acelaşi timp. Toți bărbătușii ăștia cu glezne goale, epilați și cu păr pubiahan pe față au suvuri. Zici că vin din talibania călare pe camion, camionaş sau căruţă.
    Suveicile astea ar trebui impozitate triplu. Vrei să stai pe capră... plăteşte! Cu cât e mai înalt camionul, cu atât ar trebui să plăteşti mai mult!
    12 1
  • Mi-ai smuls un zambet in dimineata asta. Multumesc.
    SUV e o treapta pe scara sociala pe care orice cocalar cu siguranta o bifeaza.
    9 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru