Mercedes-Benz va prezenta noua sa familie de modele compacte în acest an

de Tiberiu Safta
Luni, 20.02.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz se pregătește să dezvăluie o nouă generație de modele compacte mai târziu în acest an. Noile modele vor fi mai puține la număr și vor fi bazate pe o platformă nouă, care permite versiuni cu motoare termice și electrice.

La începutul anului trecut, Mercedes-Benz a anunțat că se va concentra mai mult asupra modelelor de lux din gamă, în detrimentul celor accesibile. Astfel, modele precum Clasa A și Clasa B nu vor mai primi generații noi, iar gama de modele accesibile va fi drastic redusă în viitorul apropiat.

Acum, constructorul german a anunțat că va prezenta noua sa familie de modele compacte pe parcursul acestui an. Noile modele vor face parte din așa-numitul segment „Entry Luxury”, adică noul segment de intrare al celor de la Mercedes-Benz în viitorul apropiat.

Noile modele vor fi bazate pe noua platformă Mercedes Modular Architecture (MMA), creată special pentru modele electrice. Așa cum reiese din nume, platforma este modulară și va putea fi adaptată inclusiv pentru versiuni cu motoare termice ale acestor modele.

Primul model compact nou urmează să intre în producție în 2024, la uzina de la Kecskemet din Ungaria. Modelul va fi asemănător cu actualul CLA, fiind vorba de un sedan compact.

Alături de o platformă nouă, viitoarele modele compacte ale producătorului german vor avea și tehnologie nouă.

De exemplu, noile modele vor beneficia de viitoarea generație de sisteme multimedia MB.OS, alături de unele inovații preluate de la conceptul Vision EQXX.

Deocamdată, nu se știe exact când vor fi prezentate noile modele. În orice caz, vom afla mai multe detalii despre noile modele pe parcursul acestui an.

via Motor1

Comentarii (1)

  • Așa ceva... să anunți, printr-un articol, că în viitor, în cursul acestui an, vom afla mai multe despre unele modele de Mercedes care e posibil să intre în fabricație... e de noaptea minții! Spusul de nimic ridicat la rang de jurnalism. Așteptăm altceva, știri mai puține, dar mai relevante, dar aici abundă articolele despre liniuțe și alte nimicuri. Eventual, poate dați și voi știrea despre reducerea cu 90 a costului bateriilor pentru EV, în ultimii 15 ani. Și altele, despre problemele reale ale deținătorilor de autoturisme, despre modelele auto normale, care se adresează majorității, nu doar despre modele exotice, la care au acces doar 0,001% din populație. Ăia care au bani să dea sute de mii de Euro pe o mașină, nu citesc site-uri auto, citesc zilnic cotațiile de la bursă.
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru