Mercedes-Benz vrea să dezvolte componente pentru mașini electrice în România

de Alexandru Monenciu
Vineri, 13.05.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit celor mai recente informații, gigantul german Mercedes-Benz vrea să dezvolte în România o serie de proiecte pentru trecerea la producția de componente destinate vehiculelor cu zero emisii.

Daimler deține în prezent, la noi în țară, compania Star Assembly (Sebeș) și Star Transmission (Cugir). Cele două companii ocupă locul al treilea în clasamentul exportatorilor din România, după Dacia și Ford.

Acum însă, potrivit celor de la Profit, gigantul german vrea să dezvolte în România o serie de proiecte pentru trecerea la producția de componente destinate vehiculelor cu zero emisii.

În acest sens, compania a primit un ajutor de stat în valoare de 35 de milioane de euro pentru achiziționarea utilajelor.

Din 2019, Daimler produce la uzina din Sebeș transmisia automată 8G-DCT.

via Profit

Comentarii (2)

  • Foarte bine
    Şi, de ce nu le dezvoltă?
    4 2
  • Adrian
    Sunt componente speciale pentru masini electrice, sau pentru masini in general? E o stie utila sau doar una care sa ne mai pisese inca o data cu electrificarea? Care sunt componentele alea dedicate masinilor electrice?
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru