Mercedes-Benz vrea să vândă uzina din Franța unde produce Smart: "Modelele vor continua să fie produse în același loc"

de Daniel Popescu, Foto: Daimler
Duminica, 05.07.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz intenționează să vândă uzina din localitatea franceză Hambach unde produce Smart EQ Fortwo și EQ Fortwo Cabriolet, însă susține că ambele modele vor continua să fie produse aici.

Oficialii Mercedes-Benz au avertizat la începutul lunii iulie că pregătesc reduceri drastice de costuri ca urmare a scăderii vânzărilor la nivel global.

La numai câteva zile distanță, producătorul german a oferit primele indicii în această privință după ce a anunțat că intenționează să vândă uzina pe care o deține în localitatea franceză Hambach.

În prezent, la această uzină se produc modelele electrice Smart EQ Fortwo și EQ Fortwo Cabriolet, însă în mod surprinzător Mercedes-Benz susține că ambele vor continua să fie produse aici. Aparent, constructorul va vinde uzina numai dacă noul proprietar își va asuma angajamentul de a produce în continuare cele două modele electrice.

"Un obiectiv important pentru noi este să securizăm viitorul uzinei. O altă condiție este ca actualele modele Smart să fie produse în continuare la Hambach", a precizat Markus Schäfer, membru în cosiliul de administrație al Daimler.

La uzina din Franța lucrează în prezent circa 1.600 de angajați.

Mercedes-Benz a vândut anul trecut 50% din brandul Smart către producătorul chinez Geely, ceea ce a generat speculații că producția modelelor va fi relocată în China.

Anterior, Mercedes-Benz anunțase că va produce la această uzină și un model electric din gama EQ, însă cel mai probabil producția va fi relocată în Bremen, Rastatt sau Sindelfingen, celelalte uzine nominalizate de germani pentru producția de mașini electrice.

Via Daimler

Comentarii (5)

  • Edikkk
    Deci germanii vor produce maşini electrice (viitorul) doar la fabrici germane

    Restul europenilor, cu-i pasă ?
    1 8
  • Pai sa vanda la Geely, ca se descurca bine.
    Au deja 50% din smart si 10% din Daimler, deci sunt deja parteneri.
    5 3
  • Vasile
    Dau de greu germanii ?
    Gata, au picat aliantele cu VAG si BMW, s-au descoperit minciunile ?
    Nu vad sensul sa-l obligi pe noul proprietar sa produca ce vrei tu.
    Daca esti meserias si sunt produse bune, tii fabrica si faci profit cu ea, daca nu, lasa-l pe noul proprietar sa decida.
    6 6
  • cu-i pasă?
    Nouă ne pasă, pentru ca am trecut prin școală, Edică.
    Se scrie: cui îi pasă. Altă variantă nu e. Acum înțeleg de ce tot suspini după mașini cu doar o pedală sau chiar fără. Ca să nu....Nu mai scriu nimic acum să nu mă cenzureze colegii tăi.

    Apoi mă ocup și de Văsălie că văd că se crede în Cosiliile de administrație ale marilor concerne. Un fel de Napoleon modern...
    4 1
  • Edikkk
    Da este cui pasă sau cui îi pasă şi nu cu-i

    Dar apoi să comentezi gramatică, mi se pare mărunt tare, oamenii inteligenţi discută mesajul, ideile
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru