Mercedes E-Klasse facelift va prelua din tehnologiile noului S-Klasse

de Bogdan Mirică
Marti, 28.05.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes E-Klasse facelift va fi primul model din gama constructorului german care se va bucura de tenologiile de siguranţă inaugurate de fratele mai mare, S-Klasse.

Impulsionaţi de uralele cu care a fost primit noul S-Klasse, cei de la Mercedes s-au gândit deja să exploateze cât mai bine imaginea navei amiral. Se pare că oficialii constructorului german au aprobat şi demarat deja procedurile de transmitere a tehnologiei regăsite pe S-Klasse şi în interiorul altor modele din gamă.

Primul care se va bucura de acest transplant este actualul E-Klasse. Mercedes nu va aştepta lansarea noii generaţii a modelului de segment E, programată în 2016, pentru a introduce tehnologiile disponibile în gama lui S-Klasse. Potrivit declaraţiilor oficiale, noile E-Klasse sedan, coupe şi cabrio vor beneficia, odată cu faceliftul de la începutul anului, şi de tehnologii inaugurate de S-Klasse.

Mai exact, în lista de dotări se va regăsi şi sistemul Distronic Plus, capabil să ajusteze volanul şi implicit traiectoria maşinii pentru a o menţine între benzi. 

Urmareste Automarket
Lista echipamentelor de care beneficiază în prezent, în standard, actualul E-Klasse include şi radar pentru prevenirea coliziunilor şi pentru sistemele de avertizare.
La acestea se vor adăuga, ca echipamente opţionale însă, tehnologiile Intelligent Drive, adică sistemele care recunosc pietonii şi vehiculele staţionare, capabile să frâneze de la viteze de până la 48 km/h.

Tot opţional este şi Pre-safe Plus, care poate recunoaşte un impact iminent în partea posterioară şi poate frâna maşina pentru a evita o a doua coliziune cu un alt participant la trafic.

via automotivenews

Comentarii (10)

  • N-as fi crezut s-o spun asa de repede dar ... imi place mai mult varianta facelift decat cea clasica. Iar faptul ca primeste asa curand tehnologie de la S Class nu spune decat un singur lucru: vor sa impulsioneze vanzarile. Bafta maxima!!!
    14 4
  • Un E este foarte elegant, dar lumea s-a obisnuit cu un seria 5 mult mai agresiv si gata sa rupa asfaltul. Masina asta este dedicate celor de la 45-50 ani in sus.
    3 6
  • N-as fi crezut s-o spun asa de repede dar ... vor fi mai slabe la fiabilitate decat cea clasica. Iar faptul ca primeste asa curand tehnologie de la S Class nu spune decat un singur lucru: vor sa resusciteze vanzarile pe care le-au pirdut in fata lui Lexus.
    Bafta maxima MR.zarnesteanu, fiindca sanatatea ta s-a cam agravat. Cred ca ai scleroza acuta ;)
    3 27
  • Catalin
    odata cu prezentarea faceliftului, am citit un articol dintr-o publicatie auto unde se scria ca Daimler a renuntat la nu stiu ce "artificiu" de design - ceva pe la aripile / pasajele de roata spate. Stie cineva despre ce-i vorba ?
    1 0
  • Monsieur
    Daca te uiti la aripile spate, ale face-lift-ului, nu mai au acelasi design, inspirat de la Mercedes Benz E klasse pagoda, precum il avea varianta fara face-lift. Personal, sunt de parere ca varianta pre face-lift era mult mai eleganta.
    1 1
  • HEI RUP
    ajustarea volanului pt mentinerea masinii intre benzi este folosita de honda pe modelul accord inca din 2008, si acum se face mare valva ca se introduce pe noul E.
    2 9
  • La modelul actual E pre-facelift nici o marca japoneza nu are nici o sansa macar sa o egaleze . Spun asta vanzarile proste pe care "japonejii" le inregistreaza dar si multe review-uri in presa de specialitate. Romanismele astea pe care le plescaie unii sunt de domeniul penibilului , nimeni nu s-a urcat in viata lui in E sau S (si sper sa nu o faca ar murdarii acest brand)
    8 2
  • Adrian
    @ala
    Este doar parerea ta....Lexus GS mi se pare o masina la egalitate cu E-ul. E drept ca nu are eleganta unui E dar e cel putin la fel de bun si calitativ. Infinity M este superior E-ului la multe capitole. Vezi teste comparative si vei vedea ca ,,jaonejii'' de care zici tu sunt la fel de buni ca nemtii numai ca nu au traditie.
    4 7
  • Ce discurs primitiv si folosirea ghilimelelor ar trebui dupa logica ta sa te faca mai interesant. Omul a spus un adevar legat de sistemele de siguranta din materialul de mai sus. Si daca tu nu te-ai urcat intr-un Accord ca sa nu cumva sa te murdaresti o sa fii surprins ca chiar exista sistemul respectiv.
    1 7
  • Bine ma ca esti tu inteligent de bubui si frumos. Legat de sistemele aberante pe care le insirui tu exista demult pe S cauta si te documenteaza , am vazut sistemul acesta ca optional si pe skoda Superb cand a aparut asa ca lasa spiritul de turma...
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru