Mercedes pregătește o versiune de performanță pentru EQS: sedanul electric ar urma să dezvolte peste 600 CP în varianta AMG

de Paul Cosma
Luni, 06.04.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Viitorul sedan electric Mercedes EQS ar putea avea o versiune de performanță AMG care să dezvolte peste 600 de cai putere, potrivit informațiilor neoficiale din presa britanică. Noul EQS, cu o autonomie estimată la 700 de kilometri, ar urma să fie prezentat cel târziu în 2021.

La Salonul Auto de la Franfkurt din 2019, Mercedes-Benz a prezentat conceptul Vision EQS, care anticipează lansarea unui sedan electric de lux cu 476 de cai putere, al cărui acumulator de 100 kWh va oferi o autonomie maximă de 700 de kilometri.

Viitorul model electric va fi construit pe platforma EVA a constructorului german, iar cele mai recente informații arată că prezentarea va avea loc în acest an sau, cel târziu, în 2021.

Presa britanică susține că inginerii germani lucrează și la o versiune de performanță pentru EQS, cu lansare programată în 2022. Potrivit Autocar, Mercedes EQS va dezvolta peste 600 de cai putere în varianta AMG.

Totodată, EQS AMG ar urma să parcurgă repriza 0-100 km/h în mai puțin de cele 4.2 secunde indicate pentru varianta standard a sedanului electric.

Via Autocar

Comentarii (3)

  • ACE - Craiova
    Si cum ramane cu articolul de saptamana trecuta, aparut tot pe automarket.ro. in care tot cei de la MERCEDES BENZ spuneau ca ar putea sa faca o masina electrica cu autonomie de 1.000 km dar aceasta nu poate fi sportiva, nu este fezabila, va avea o baterie prea grea...bla-bla-bla ...dar prezinta asa ceva, nu mai tarziu de ANUL VIITOR?!

    Ce sa (MAI) vezi / crezi?!
    9 1
  • La fel ca-n articolul de saptamana trecuta, pierzi din vedere pretul, crezi ca un astfel de model ar costa 50.000 ? Trebuie sa indeplineasca si acest " minor " aspect, altfel nu este fezabil, vandabil, doar pentru imagine va ramane, crezi ca Tesla Roadster va atrage zeci de mii de clienti la 200.000 de dolari ? Stiu, va mai scadea pretul, gen 180.000.
    4 2
  • @ACE, probabil diferenta intre autonomia de 700km si 1000km face un sedan nefezabil, la tehnologia din ziua de azi.

    Pe de alta parte, un SL65, top of the line in 2006 prindea suta la ora in 4.0 secunde. Era un timp rezervat doar pentru supercar-uri. Prima generatie de EQS, varianta de baza, va accelera la 100km/h in 4.2 secunde. Eu cred ca asta spune foarte multe.

    Dincolo de toate declaratiile de marketing, teaser-e si prototipuri, vreau sa vad concret cu ce ies pe piata. Restul sunt vorbe in vant.
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru