Mercedes-ul W196 pilotat de Fangio a fost vândut la licitaţie pentru 19.6 milioane de lire

de Dragoș Băltățeanu
Luni, 15.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Casa de licitaţii Bonhams a vândut la licitaţie celebra maşină de Formula 1 pilotată de Juan Manuel Fangio în 1954. Mercedes-ul W196 a fost adjudecat pentru 19.6 milioane de lire sterline.

Juan Manuel Fangio este unul dintre cei mai celebri piloţi de Formula 1. Argentinianul a scris istoria acestui sport în anii '50, iar automobilele pe care a concurat au căpătat status de legendă. Unul dintre ele este Mercedes-ul W196R, un monopost folosit de Fangio în 1954. Acest automobil a fost obiectul unei licitaţii organizată de casa Bonhams în cadrul Festivalului de automobile clasice de la Goodwood. Iar suma pentru care a fost adjudecat este aproape un record în acest domeniu: 19.6 milioane lire sterline. Bonhams spune că această cifră este un record pentru un automobil vândut la licitaţie. Nici un alt automobil de Formula 1 sau alt Mercedes-Benz nu a strâns vreodată o asemenea sumă. Precedentul record a fost de 16.4 milioane dolari sumă plătită pentru un Ferrari 250 Testa Rossa din 1957 vândut în 2011.

Nu este însă cea mai mare sumă pentru care a fost vândut un automobil vreodată. Recordul este deţinut de o vânzare privată din 2012, când un Ferrari 250 GTO din 1967 pilotat de Stirling Moss a fost achiziţionat pentru suma de 35 milioane dolari. 

Urmareste Automarket
Revenind la modelul Mercedes-Benz W196, acesta poartă numărul de şasiu 00006 şi este exemplarul cu care Fangio a obţinut prima sa victorie pentru săgeţiile argintii în Marele Premiu al Germaniei disputat pe vechiul Nurburgring. Fangio a mai câştigat şi Marele Premiu al Elveţiei la bordul aceluiaşi exemplar.
Acest model a mai fost pilotat şi de către piloţii Mercedes-Benz Hans Herrmann şi Karl Kling. Era extrem de avansat pentru vremea sa, folosind un motor cu injecţie de carburant, şasiu tubular şi alte inovaţii.

Via Motorauthority

Comentarii (3)

  • Este superb.
    10 0
  • @hadouket
    ne spui si noua ce e....atat de superb?inafara de pret,evident.
    0 13
  • Ma bucur ca ati publicat aceasta stire. Cel mai scump automobil vandut vreodata la o licitatie a fost un Bugatti Type 57C Atlantic din 1936 pentru $43.7 million in 2010.

    Pentru anonimul de mai sus ... Beauty is in the eye of the beholder. Cel care isi permite sa cumpere o astfel de masina fara indoiala ca vede mai multe decat cei multi. Tot din cauza asta poate sa si faca bani mai multi decat cei multi. Nu ca asta ar fi neaparat vreo mare virtute.
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru