Mercedes va extinde oferta de compacte cu tracțiune față: noua platformă va avea 8 modele, cu 3 mai multe decât în prezent

de Daniel Popescu
Luni, 08.05.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes va dezvolta noua platformă MFA2 pentru modele compacte cu tracțiune față, care va include 8 modele în loc de 5. Noutățile vor fi, cel mai probabil, Clasa A Sedan, Clasa A Sedan cu ampatament mărit și noul SUV GLB.

Mercedes are în prezent o gamă de 5 modele compacte dezvoltate pe platforma cu tracțiune față, și anume Clasa A, Clasa B, CLA, GLA și CLA Shooting Brake.

Germanii se gândesc însă la viitor și pregătesc deja noua platformă MFA2 (Modular Front-wheel-drive Architecture 2), iar șeful de brand Ola Källenius a dezvăluit că aceasta va avea în total 8 modele. Oficialul constructorului nu a oferit detalii cu privire la cele 3 noi modele care vor utiliza această platformă, însă acestea nu sunt greu de intuit pe baza informațiilor apărute deja în ultimele luni.

Urmareste Automarket
Anterior, Mercedes a confirmat că un viitor Clasa A Sedan se va alătura versiunii hatchback, pe lângă un Clasa A cu ampatament mărit care va purta numele Clasa A L.
De asemenea, știm deja că Mercedes pregătește și un SUV poziționat deasupra lui GLA despre care se vehiculează că se va numi GLB. 
Celelalte 5 modele deja existente vor primi generații noi

Potrivit unor informații neoficiale, modelele dezvoltate pe noua platformă MFA2 vor avea un design mai elegant și mai matur, iar multe dintre ele vor utiliza motoare furnizate de partenerii de la Renault împreună cu cutii de viteze manuale cu 6 trepte și cu dublu-ambreiaj. De asemenea, se anticipează că versiunile AMG ale modelelor CLA și GLA vor avea circa 250 de cai putere.

Via Car and Driver

Comentarii (2)

  • hai ca s au stricat si astia...
    4 4
  • Ba esti nebun?! Auzi aici: 'se anticipează că versiunile AMG ale modelelor CLA și GLA vor avea circa 250 de cai putere'.

    Cine anticipeaza ma prostiile astea? Ca sursa citata scrie cu totul altceva.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru