Mercedes va suspenda producția de sedanuri în SUA și Mexic: tăieri de costuri după pierderi de peste un miliard de euro în al doilea trimestru

de Paul Cosma
Vineri, 17.07.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Daimler a anunțat că producția de sedanuri Mercedes va fi suspendată în SUA și Mexic, după ce grupul a înregistrat pierderi de 1.6 miliarde de euro în perioada aprilie-iunie 2020.

Pandemia de coronavirus a închis fabricile și showroom-urile pentru mai multe luni, iar producătorii auto trag linie după o primă jumătate de an foarte dificilă.

Grupul Daimler susține că a înregistrat pierderi de 1.68 miliarde de euro în al doilea trimestru, respectiv perioada aprilie-iunie. Pentru brandul Mercedes, pierderile au fost de 1.13 miliarde de euro.

În consecință, nemții au anunțat că vor suspenda producția de sedanuri Mercedes la uzinele din SUA și Mexic, astfel încât să taie costurile în perioada următoare.

Modele precum Clasa A și Clasa C vor fi scoase temporar din producție, iar uzinele menționate se vor concentra exclusiv pe SUV-urile Mercedes.

Via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru