Mercedes vrea să ajute clienții germani să evite interzicerea mașinilor diesel vechi: subvenție de 3.000 pentru un “retrofit” al motoarelor Euro 5

de Paul Cosma
Miercuri, 07.08.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes oferă subvenții de 3.000 de euro pentru clienții cu mașini diesel vechi, ale căror vehicule ar putea avea interdicție să circule în orașele din Germania. Banii sunt oferiți pentru un “kit retrofit” al motoarelor diesel Euro 5.

Mercedes vrea să ofere sprijin financiar în Germania pentru clienții care sunt în pericol să nu mai poată să circule cu mașina din cauza interzicerii motoarelor diesel în unele orașe ale țării.

Anunțul vine în contextul în care producătorii au fost obligați să propună măsuri pentru reducerea emisiilor diesel în cazul vehiculelor mai vechi, după ce autoritățile germane au permis interzicerea motoarelor diesel în orașe.

Grupul Daimler propune o subvenție de 3.000 de euro pentru proprietarii de modele Mercedes cu motoare diesel Euro 5. Cei 3.000 de euro ar urma să fie folosiți pentru un “kit retrofit”, astfel încât sistemul de evacuare să producă semnificativ mai puține emisii de oxid de azot.

Daimler așteaptă aprobarea autorității KBA pentru ca noul kit să fie instalat pe modelele Mercedes cu motoare diesel Euro 5.

Via Reuters

Comentarii (6)

  • subventie pentru uree si pentru scazut prin resoftare puterea motorului. Ce frumos se gandeste Mercedes la clientii ei. Eu zic sa le dea si niste masti antiparticule pentru momentele cand posesori de Merc sunt pietoni.
    8 13
  • someone
    asa ceva a oferit si grupul vag: au avut un soft care din euro 5 pe hartie facea masinile euro 4 in realitate. diferenta fata de merc e ca la vag clientii au platit si nu au primit nimic
    8 5
  • ACE - Craiova
    Eu propun sa doteze pasagerii fata cu cate o pereche de pedale. Asa vor reduce consumul la orice coborare sau in orase cand poti vedea cu mai multa placere fumul limuzinei cu 300 CP din fata ta, la semafoare...
    In apropierea marii n-ar fi rea o pereche de vele sau ceva asemanator - poate chiar si o eoliana sau ceva panouri solare....
    8 10
  • andrei
    chiar nu pricep ce nu va place. putea sa ii doara in cur, nu ii obliga nimeni sa ofere asa ceva. e o oferta, iti place o iei, nu, nu o iei. ce e atata de discutat? e mai bine sa fie optiuni decat sa nu fie.
    3 2
  • Laurentiu 29
    Comentariile aici - desi provin de la unii comentatori cu vechime - nu sint la obiect si contin rautati / sarcasme gratuite.....deci: daca ai euro 4 in vest, in diverse locatii nu mai ai voie cu acel vehicul ; mercedes propune o gratuitate, in urma careia vehiculul tau devine euro 5 si poti circula in continuare (si nu cred ca doar pe hirtie, TUV german nu chiar asa cum cred unii pe aici)....e rau pentru posesor ? de ce este benz badguy-ul aici ?
    7 3
  • someone
    @laurentiu: nu stiu raspunsul, de aceea intrebarea e 100% sincera : crezi ca trecerea de la un motor euro 5 la un euro 6 ( cu acelasi concept si hardware ) costa 3000 euro aftermarket? atunci de ce se fac generatii noi de motoare daca schimbarea e atat de ieftina?
    eu nu cred ca ca aceasta schimbare e reala si ca nu e PR mercedes, la fel cum nu cred ca acea schimbare de soft a rezolvat problema motoarelor vag afectate de dieselgate
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru