Mini concurează la Raliul Dakar 2015 cu opt maşini. Roma vrea să-şi păstreze titlul

de Daniel Popescu
Miercuri, 12.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mini va susţine şi anul viitor echipa X-Raid în Raliul Dakar, acolo unde va lua startul cu opt maşini Mini All4 Racing. Unul dintre piloţi va fi Nani Roma, care speră să-şi păstreze titlul cucerit în 2014.

Esential 2014 este anul in care Nani Roma a castigat Raliul Dakar pentru X-Raid Mini
X-Raid MINI a confirmat în această săptămână lista completă a echipajelor cu care va aborda ediţia de anul viitor a Raliului Dakar, cea mai dificilă competiţie de anduranţă din lume.

Echipa principală va purta numele oficial de Monster Energy Rally Raid Team şi va avea în componenţă trei piloţi, printre care şi Nani Roma, câştigătorul Raliului Dakar 2014 şi campion al competiţiei la clasa moto în 2004. Acesta şi-a stabilit deja ca obiectiv să obţină o nouă victorie.

"Câştigarea Raliului Dakar 2014 cu Mini All4 Racing a fost o experienţă specială pentru mine pentru că a venit la exact zece ani de la prima mea victorie în Dakar. Va fi o plăcere să mă aflu din nou în Mini şi privesc cu încredere spre Raliul Dakar 2015 pentru a-mi apăra titlul", a declarat el.

Va fi o plăcere să mă aflu din nou în Mini şi privesc cu încredere spre Raliul Dakar 2015 pentru a-mi apăra titlul.

Nani Roma
Pilot X-Raid Mini
Spaniolul îi va avea drept coechipieri pe experimentaţii piloţi Orlando Terranova (Argentina) şi Krzysztof Holowczyc (Polonia).
Cea de-a doua echipă Mini din Rasliul Dakar 2015 va fi cunoscută oficial sub numele X-Raid Mini All4 Racing şi va include cinci piloţi: Vladimir Vasilyev (Rusia), Erik van Loon (Olanda), Boris Garafulic (Chile), Aidyn Rakhimbayev (Kazahstan) şi Stephan Schott (Germania).

"Chiar şi cu cea mai remarcabilă pregătire, Dakarul rămâne o aventură teribilă, cu provocări greu de anticipat şi cu sarcini extrem de dificile pe care toţi concurenţii trebuie să le treacă pentru a reuşi. Cu acest obiectiv în gând, suntem foarte încântaţi să participăm la Raliul Dakar 2015 cu o echipă profesionistă şi experimentată prin partenerii noştri strategici X-raid Team, cu o formulă de piloţi extrem de competitivă şi cu un câştigător dovedit, precum Mini All4 Racing", a precizat Jochen Goller, vicepreşedinte executiv Mini.

Raliul Dakar 2015 va avea loc în perioada 3-17 ianuarie în America de Sud. Startul se va da la Buenos Aires, iar piloţii vor traversa Chile şi Bolivia înainte de a trece linia de sosire tot în capitala Argentinei.

La ediţia de anul viitor işi va face revenirea Peugeot, care va miza pe serviciile lui Carlos Sainz Jr şi Cyril Despres la volanul unor maşini Peugeot 2008 DKR.

▶ Poveştile motorsportului: Peripeţiile Peugeot în Raliul Dakar

Via Mini

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru