Mini Countryman facelift a fost prezentat oficial: britanicii propun îmbunătățiri exterioare, accesorii noi de interior și versiune plug-in hybrid cu autonomie electrică de până la 61 de kilometri

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 27.05.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mini a publicat primele imagini și detalii referitoare la Countryman facelift. SUV-ul producătorului britanic "a suferit" modificări exterioare, dar în același timp a primit și o serie de îmbunătățiri pentru interior. Gama de motorizări a fost adaptată normelor de poluare Euro 6d.

Countryman, cel mai mare model disponibil în gama MINI, a primit din partea producătorului britanic o serie de îmbunătățiri. Proaspătul Countryman facelift iese în evidență mulțumită unor modificări operate la nivelul caroseriei, dar și datorită unor îmbunătățiri pregătite pentru interior.

În același timp, producătorul din Oxford propune cinci versiuni cu tracțiune integrală și transmisia automată cu opt trepte pentru marea majoritate a motorizărilor. Din oferta constructorul britanic nu lipsește versiunea plug-in hybrid Mini Cooper SE Countryman All4.

Mini Countryman facelift: date esențiale

● Mini a pregătit pentru Countryman facelift o grilă frontală nouă. În cazul versiunilor Cooper S și Cooper SD, aceasta mizează pe o serie de forme hexagonale negre, în timp ce pentru restul variantelor de motorizare, britanicii au pregătit o grilă cu trei lamele cromate amplasate pe orizontală. 

● Mini Countryman facelift va fi echipat standard cu faruri cu LED și lumini de ceață cu LED. Opțional, clienții vor putea miza pe farurile adaptive LED cu tehnologie matrix. 

● În partea din spate, designerii Mini au pregătit un spoiler modificat și stopuri care formează acum imaginea Union Jack (drapelul Regatului Unit). 

● Clienții vor putea opta acum pentru două nuanțe noi de caroserie: White Silver și Sage Green. Totodată, în funcție de linia de echipare aleasă, plafonul și carcasele oglinzilor laterale pot fi vopsite în alb, negru sau argintiu. 

● Pe lista echipamentelor opționale, britanicii introduc linia Piano Black Exterior. În acest caz, ramele farurilor, conturul interior al stopurilor, grila frontală, mânerele portierelor și accesoriile de pe aripile laterale vor fi vopsite în negru (standard acestea sunt cromate). 

● În funcție de motorizarea aleasă, Mini Countryman facelift va fi echipat standard cu jante din aliaj cu diametrul de 16 sau 17 inch.

Opțional, clienții pot alege jante de până la 19 inch. 

● La interior, Mini a pregătit mai multe culori pentru tapițeria din piele, dar și o serie de pachete opționale prin care clienții pot modifica nuanțele și materialele folosite în partea inferioară a planșei de bord. 

● Un instrumentar digital de bord cu diagonala de 5 inch (inspirat de cel folosit pe noul Mini electric) va fi oferit opțional, în timp ce sistemul de infotainment comunică cu pasagerii prin intermediul unui ecran tactil de 8.8 inch. 

● Toate motorizările disponibile pe Mini Countryman facelift respectă normele de poluare Euro 6d. Unitățile pe benzină sunt echipate cu filtre de particule, iar motoarele diesel vin cu un sistem pentru tratarea gazelor de eșapament cu o soluție pe bază de uree. 

● Mini propune trei versiuni pe benzină, trei variante diesel și un Countryman facelift plug-in hybrid.

● Varianta de bază poartă numele de Mini One Countryman facelift și va fi echipată cu motorul de 1.5 litri cu trei cilindri care dezvoltă 102 cai putere. Resursele sunt gestionate de o cutie manuală cu șase trepte, însă clienții vor putea alege și o variantă cu transmisie automată cu șapte trepte și dublu ambreiaj. 

● Versiunea Mini Cooper Countryman va fi disponibilă și în variantă cu tracțiune integrală. Motorul de 1.5 litri livrează 136 de cai putere și 220 Nm. Versiunea cu roți motrice față va fi echipată standard cu o cutie manuală cu șase trepte, în timp ce varianta cu tracțiune integrală va fi oferită cu o transmisie automată cu opt trepte. 

● Mini Cooper S Countryman va fi echipat cu motorul pe benzină de 2.0 litri.

Spre deosebire de vechea versiune, motorul dezvoltă 178 de cai putere (-14 CP), iar SUV-ul poate accelera de la 0 la 100 km/h în 7.5 secunde (0.9 secunde mai lent comparativ cu varianta anterioară). Și în acest caz, Mini oferă o versiune cu sistem de tracțiune integrală All4. 

● Intrarea în gama diesel se realizează cu versiunea Mini One D Countryman facelift. Motorul de 1.5 litri cu trei clindri dezvoltă 116 cai putere și va fi cuplat standard la o cutie manuală cu șase trepte. 

● Versiunile Cooper D Countryman și Cooper D Countryman All4 sunt echipate cu un motor de 2.0 litri cu 150 de cai putere și 350 Nm, în timp ce pe versiunile Cooper SD și Cooper SD All4 unitatea diesel dezvoltă 190 de cai putere

● Varianta plug-in hybrid va fi comercializată sub denumirea Mini Cooper SE Countryman All4. Sistemul de propulsie pregătit de britanici este format dintr-un motor pe benzină de 1.5 litri cu trei cilindri și un motor electric. În total, sistemul PHEV dezvoltă 220 de cai putere (cu 4 CP mai puțin față de vechea versiune), iar bateria de 9.6 kWh (+2 kWh) promite o autonomie electrică cuprinsă între 55 și 61 de kilometri. Versiunea plug-in hybrid va fi echipată cu o cutie automată cu șase trepte și cu sistemul de tracțiune integrală All4. 

Comentarii (1)

  • Hai cu 3 Dieseluri pe model 2021! Bravo BMW! Mi se pare mie doar, sau motorul ala de 1.5 Diesel CU 3 CILINDRI este nou-nout? :)

    Masina e frumoasa. Singura chestie pe care n-o pot inghiti e bordul ala cu rontunjiri peste rotunjiri. E pur si simplu prea mult rotund in bord si in general la interior.

    Zi de zi, DIESEL deasupra tuturor!
    6 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru