Mini Superleggera, viitorul rival al lui Mazda MX-5, este așteptat să debuteze în 2019

de Sebastian Toma
Joi, 16.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Englezii de la Mini s-au hotărât să introducă în producție modelul Superleggera după ce au primit numai reacții pozitive de la prezentarea sa de anul trecut. Varianta de serie ajunge în reprezentanțe în 2019.

MINI Superleggera, conceptul prezentat de marca britanică la ediția 2014 a Concursului de Eleganță de la Villa d'Este, va primi o variantă de serie. Englezii de la Autocar au discutat cu Peter Schwarzenbauer, șeful mărcii Mini, care le-a confirmat faptul că este pregătit un model de serie inspirat de conceptul Superleggera. Englezii de la Mini se străduiesc să dezvolte o mașină care să fie o reprezentare cât mai fidelă a conceptului și să fie suficient de accesibilă încât să obțină rezultate bune de vânzări. Pe partea de dezvoltare, noul model se va bucura de platforma UKL cu tracțiune față a concernului BMW Group, care echipează și noua generație a hatchback-ului MINI.

Viitorul roadster de la Mini este descris drept un candidat perfect pentru platforma UKL, proaspăt introdusă de compania germană care deține marca britanică. Avantajul decapotabilei adus de platforma UKL va fi rigiditatea ridicată a caroseriei și centrul de greutate redus, toate din platforma tehnică, care a fost gândită de la început și pentru aplicații de acest tip. În același timp, platforma tehnică UKL este suficient de versatilă încât să dea naștere modelelor din gama BMW, primele exponente ale sale fiind Seria 2 Active Tourer, Seria 2 Gran Tourer și X1.

Urmareste Automarket
Șeful mărcii Mini insistă că varianta de serie inspirată de conceptul Superleggera nu este un înlocuitor al actualelor Mini Coupe și Mini Roadster.
Motivația din spatele acestei afirmații este faptul că Superleggera este un "un model sport serios", explică șeful mărcii din Oxford. La nivel de motorizări, gama va avea diesel-uri și motoare pe benzină de 1.5 și 2.0 litri, fiind așteptată și o variantă John Cooper Works. Nu este exclusă nici o variantă hibridă care să asigure și tracțiune integrală, aceasta din urmă fiind o posibilitate având în vedere platforma tehnică utilizată.

Via Autocar

Comentarii (1)

  • scrambl3r
    Frumusica dar nu as putea-o alege in defavoarea unei MX5.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru