Ministerul Dezvoltării: Peste 80 de autobuze electrice, fabricate în China, vor ajunge în 7 județe din România

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 15.12.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ministerul Dezvoltării anunță că, în perioada următoare, 81 de autobuze electrice, produse în China, vor fi livrate în șapte județe din România. Procedura de atribuire a achiziției, prin Programul Operațional Regional, a fost finalizată.

Începând de anul viitor, vom vedea primele autobuze electrice de dimensiuni mari circulând pe străzile marilor orașe din România. Acestea sunt fabricate în Turcia, iar primele exemplare vor ajunge la Brașov și Timișoara.

Ministerul Devoltării anunță acum că alte 81 de autobuze electrice Granton, de această dată produse în China, vor fi livrate în 7 județe din România.

"81 de autobuze electrice cu lungimea de circa 10 metri, destinate transportului public urban de călători, operabile în condiții de șes, vor fi livrate în municipiile Alexandria, Brăila, Constanța, Drobeta-Turnu Severin, Focșani, Lugoj și Slobozia, ca urmare a finalizării, de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a procedurii de atribuire a achiziției, prin Programul Operațional Regional," transmite instituția.

Următorul pas este încheierea contractelor de furnizare cu municipiile menționate mai sus.

În Alexandria vor ajunge 10 autobuze electrice, vor fi instalate 3 stații de încărcare rapidă și 10 stații de încărcare lentă.

11 autobuze electrice vor fi livrate în Brăila, tot acolo urmând să fie instalate 3 stații de încărcare rapidă și 11 stații de încărcare lentă.

Constanța va primi 21 de autobuze cu zero emisii, 5 stații de încărcare rapidă și 21 de stații de încărcare lentă. 3 autobuze electrice vor circula în Drobeta-Turnu Severin, unde vor fi instalate 3 stații de încărcare lentă și 1 stație de încărcare rapidă.

Pentru Focșani au fost rezervate 20 de autobuze, 5 stații de încărcare rapidă și 20 de stații de încărcare lentă. În Lugoj vor ajunge 9 autobuze Granton și vor fi instalate 3 stații de încărcare rapidă și 9 stații de încărcare lentă.

Ultimul municipiu, dar nu cel din urmă, Slobozia, va primi 7 autobuze electrice. 2 stații de încărcare rapidă și 7 stații de încărcare lentă vor fi instalate în acest oraș.

via Profit

Comentarii (10)

  • Pana la urma sunt chinezești ori Turcești aceste gunoaie?
    9 6
  • Astea pare ca-s chinezești… cu turcii era alta “combinație”
    9 3
  • That's the way. China power.
    In Europa se mai fac doar ace, brice si carice. Si astea la costuri exorbitante pentru ca fiecare carici trebuie sa fie verde si facut din ceva reciclat.
    Sa nu uitam ca 90+% din productia mondiala de baterii e localizata in China. Si au securizate si resurse pentru ele.
    In timpu asta noi suntem cu LGBT-ul si alte aspiratii inalte.
    23 2
  • “Timpuri bune” aduc oameni slabi și oamenii slabi aduc timpuri nasoale… exact unde suntem și vom fi până ce oamenii cu caracter și determinare vor venii la butoane… ori punem mâna fiecare și facem ceva in orice privință (familie, job, comunitate), ori arătam cu degetul spre cei care fac ce trebuie făcut.
    7 2
  • Edikkk
    Un mare pas spre normalitate, spre o călătorie mai liniştită , fără poluare fonică şi mai curată, fără poluarea aerului.

    Lăsând la o parte producţia în China, bravo !!
    3 5
  • bani pe fereastra
    Sa cumpere 800. Cat timp am masina mea proprietate personala nu voi mai pune piciorul in niciun autobuz.
    Hai ecomarxistii, sariti acum cu gura, am cu ce sa v-o umplu.
    7 4
  • @08:08... troleibuzele puteau fi construite fără probleme oriunde in România...iar fiabilitatea incomparabil mai mare...dar na... interesele sunt interese
    8 0
  • Înțeleg controversele, desigur cele argumentate. Asta cu made in China chiar deloc. In China se fac de toate de la joasa calitate pana la top. Problema este ce se vrea (materie prima, etc.) nu ce se poate face in China. Vrem nu vrem sa recunoaștem suntem departe de ce se poate face in China și toți in foarte mare măsura deținem și utilizam produse chinezești… așa ca mai lăsați jos ipocrizia ca nu-și are rostul.
    Ca am vrea sa avem și alte variante sau ca suntem invidioși, asta da, mai degrabă…
    3 0
  • Cabluri inestetice… gluma bine’nteles. Serios acuma, tot ce merge pe șosea in orașe este inutil ca și timp de deplasare și va fi și mai nasol ca doar numărul de mașini creste… asta cu semi-conductorii n-o sa țină o veșnicie.
    Ori metrou ori trenuri suspendate… altfel stam toți la semafor sau in giratoriu… dar cum zicea un coleg ne putem uita la un film de adulți ;)
    1 1
  • bravo, daca mai multi ar intelege ideea, nu ar mai exista o presiune atat de mare de a interzice masinile termice, iar tu te-ai putea bucura in continuare de combi-ul diesel, dar folosit cu cap, acolo unde ii este locul
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru