Ministrul Economiei: "Industria auto din România va produce echipamente medicale pentru bolnavii de COVID-19"

de Paul Cosma
Joi, 02.04.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Industria auto din România vrea să ajute economia şi să contribuie la producţia de echipamente şi produse medicale, precum măşti, combinezoane şi biocide, a anunţat ministrul Economiei, Virgil Popescu.

În contextul întreruperii producției auto din România din cauza pandemiei de coronavirus, companiile se reprofilează și vor să vină în sprijinul sistemului medical din țară.

“Cel mai important lucru care a ieşit din discuţia cu reprezentanţii industriei auto este că aceştia, în această perioadă, doresc să contribuie, să ajute economia românească, să ajute românii. Doresc să contribuie să producă materiale esenţiale, doresc să producă măşti şi au capacitate foarte mare de a produce aceste echipamente, biocide, pentru că au şi o industrie chimică pe orizontală foarte dezvoltată, prin parteneri care sunt furnizori tradiţionali ai industriei auto. Deci, practic tot ceea ce este nevoie în acest moment - măşti, biocide, combinezoane,” a spus ministrul Economiei, Virgil Popescu.

Ministrul a adăugat că reprezentanţii industriei auto din România vor lua parte la proiectul naţional pentru realizarea unui ventilator necesar pentru a ajuta respiraţia bolnavilor de COVID-19.

Via Agerpres

 

Comentarii (1)

  • Domnul Ministru pălăvrăgește in stilul caracteristic al Politicianului. Ce spune el nu are vreun fundament, deoarece toți producătorii auto își validează produsele înainte sa le vândă. Fac asta pentru a se proteja pe ei însăși in caz de un eveniment nefericit. Deci cam in 3 luni vor livra.
    Chestia cu ventilatorul si Proiectul National, Dl Popescu nu ca ar fi greu de utilizat un compresor clima dar restul filtrelor si componentelor specific medicale cine le face?
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru