Ministrul Mediului: “Am ajuns la numărul de mașini electrice comandate anul trecut prin Rabla Plus”

de Paul Cosma
Vineri, 04.06.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ministrul Mediului a declarat că solicitările pentru maşini electrice, depuse de la începutul anului şi până în prezent, prin programul Rabla Plus au egalat deja nivelul total din anul precedent.

Programul Rabla se bucură de succes și în acest an, în special în contextul creșterii bugetului și a bonusurilor oferite de stat. 

În ceea ce privește componenta “Rabla Plus”, autoritățile spun că cererea de până acum a atins nivelul înregistrat pe întregul an precedent. 

“Este o veste pentru toată lumea. (…) Suntem deja la nivelul numărului de maşini electrice solicitate anul trecut prin Rabla Plus, ceea ce înseamnă că dublarea bugetului este binevenită. (…) Cu siguranță vom avea posibilitatea să continuăm aceste programe,” a declarat ministrul Mediului, Barna Tanczos. 

Acesta susține că jumătate din emisiile de carbon din marile oraşe provin de la mijloacele de transport. 

“Neutralitatea până în 2050 în ceea ce priveşte emisiile de carbon depinde în primul şi în primul rând de noi. Emisiile de carbon în marile oraşe în proporţie de 50% provin din mijloacele de transport în general, din maşini, şi acest lucru poate fi schimbat doar dacă alături de autoritatea publică locală schimbăm complet parcul auto în cazul mijloacelor de transport în comun, le facem electrice, cu emisii zero,” a menționat ministrul. 

Via economica.net

Comentarii (1)

  • Gheorghe
    Vorbe cam multe - din pacate prize cam putine....
    9 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru