Ministrul Mediului: “Peste 4.000 de mașini au fost rezervate în acest an prin programul Rabla Plus, iar peste 90% dintre ele au fost full electrice”

de Paul Cosma
Joi, 12.11.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Peste 4.000 de maşini au fost rezervate în acest an prin programul Rabla Plus, mai mult de 90% dintre ele fiind 100% electrice, a declarat ministrul Mediului. “Avem rezervate în 2020 mai multe autovehicule electrice decât în toată istoria programului Rabla Plus însumată,” a spus Mircea Fechet.

Ministrul Mediului consideră că 2020 este “anul mașinilor electrice” datorită numărului record de rezervări înregistrate în cadrul programului Rabla Plus.

Peste 4.000 de maşini au fost rezervate în acest an, 90% dintre ele fiind full electrice, potrivit declarațiilor făcute de ministrul Mircea Fechet.

“Avem cea mai mare primă pentru autoturisme electrice, aproape 10.000 de euro, 45.000 de lei. Anul 2020 poate fi numit 'anul maşinilor electrice', întrucât avem deja rezervate în programul Rabla Plus peste 4.000 de maşini, peste 90% dintre ele full electric. Deci avem rezervate în 2020 mai multe autovehicule electrice decât în toată istoria programului Rabla Plus însumată,” a precizat oficialul guvernamental.

În opinia ministrului, este foarte important ca România să-și schimbe flota de mașini vechi cu vehicule noi și nepoluante.

Via Agerpres

Comentarii (8)

 • Începe bătaia pentru stațiile de încărcare!
  9 4
 • Nu este chiar aşa LR pentru că vor încarca 90% din timp acasă

  Iar apoi toţi se bat să facă şi staţii de încărcare
  3 9
 • Edikkk, știi ce a zis orbul?
  "Mai vedem noi!"
  7 3
 • Nu trebuie să mai vedem noi.... Vedem deja !!!!

  Cumva din creşterea foarte mare în România, dar mai ales Europa de vânzări de maşini electrice (procentual chiar dacă vorbind)

  aţi văzut măcar, măcar o singură ştire cu probleme de electricitate în cutare casă, cartier, etc ?

  NU !

  Aceste false probleme, sunt... false.


  Apropo totul migrează pe electric

  https://youtu.be/tATfs1DjTr8
  2 9
 • in primele 10 luni ale anului s-au inmatriculat 1780 vehicule electrice (conform statisticii APIA). Asa ca restul pana la 4000 e din burta Ministrului Mediului.Nu neg avantajul vehicului electric, dar ganditi-va ca asta e partea mai usoara, in care cei 2% care locuiesc la casa si au venituri mari isi permit o electrica (ori ca masina secundara ori pentru familie). De indata ce acest procent al populatiei se termina, va fi mult mai dificil de avansat, pentru ca:
  1) majoritatea populatiei nu isi permite o electrica;
  2) pentru cei care locuiesc la bloc, incarcarea este extrem de dificila, iar statii nu se vor monta la fiecare loc de parcare, din pricina investitiilor necesare.

  Deci cel putin inca 30 ani de acum inainte, termicele vor face legea.
  9 2
 • Umbla vorba prin sat ca dumnezo cand a facut lumina a aprins un bec. Nu s-a apucat sa frece 2 bete intre ele. Ca opaitul inca nu se inventase.
  2 11
 • @Syl

  Tu faci ca si individul ala de la IBM. Cine are nevoie si mai ales unde poti instala un calculator care iti ocupa o camera intreaga? Logica ta se bazeaza strict pe conditiile de la momentul vorbirii si le translatezi pe urmatorii 30 de ani.
  1 13
 • @fanel
  Luam conditiie de acum. Cati isi permit masina electrica ca si masina de familie? (Deci nu o cascarabeta de cls mica). Nici 1% din populatie. Strict dpdv financiar, lasam la o parte logistica (intr-adevar pt locuit la bloc e dificil si va mai fi multa vreme: noi nu putem face 20km de autostrada pe an si vrem sa credem ca vom agea statii de incarcare pr oamenii ce stau la bloc? Sigur ca da...in alta lume).

  Sunt de acord cu Syl, sa vedem cum vor arata vanzarile atunci cand vor trebui extrapolate catre clasa de mijloc.
  12 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru