Mitsubishi Colt revine în Europa. Prima imagine cu înlocuitorul hibrid al lui Space Star

de Tiberiu Safta
Marti, 05.04.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mitsubishi a publicat o imagine teaser cu înlocuitorul lui Space Star, care va purta numele Colt. Astfel, această denumire revine după o absență de aproape 10 ani, iar noul model va avea același propulsor hibrid cu Renault Clio E-Tech. Noul Colt va debuta în Europa în 2023.

După o pauză de un deceniu, numele Colt va reveni după ce Mitsubishi a confirmat că va lansa un model nou în segmentul B. Viitorul Mitsubishi Colt îl va înlocui pe actualul Space Star, care este produs din 2012. Modelul subcompact a primit facelifturi în 2016 și în 2020, însă este, în esență, aceeași generație de la bun început.

De asemenea, anul acesta se împlinesc 60 de ani de când numele Colt a apărut pentru prima dată la un model Mitsubishi. Modelul a fost vândut în Europa sub acest nume între anii 1978 și 2014 și a fost unul dintre cele mai de succes modele din segmentul său.

Din imaginea oferită, se observă că noul Colt este aproape identic cu Renault Clio ca design. Diferența se poate vedea în partea din față, acolo unde avem faruri LED care se întind până aproape de sigla Mitsubishi, tipic limbajului de design actual al constructorului nipon.

Noul Colt va utiliza platforma CMF-B, împărtășită cu Renault Clio și Nissan Micra. Modelul va avea un motor hibrid, cel mai probabil preluat de la Renault Clio E-Tech.

Asta înseamnă un propulsor pe benzină de 1.6 litri în combinație cu un motor electric, care dezvoltă 140 de cai putere. Agregatul va fi cuplat la o cutie de viteze automată în 6 trepte, iar sprintul de la 0 la 100 km/h va fi realizat în 9.9 secunde. Viteza maximă va fi de 180 de km/h.

Viitorul Mitsubishi Colt va debuta în Europa în toamna lui 2023. În același an, constructorul nipon va lansa și noua generație ASX, care va fi asemănătoare din punct de vedere tehnic cu Renault Captur.

via Mitsubishi

Comentarii (3)

  • E bine că revine, e păcat că sub această formă. Tata deține unul din ultima generație pre-facelift, iar soră-mea un facelift cu kit și jante Ralliart. Pe lângă look-ul sportiv, se și conduce sportiv. Direcție strânsă care oferă feedback la cea mai mică mișcare de volan și stabilitate excelentă pe viraje. Probabil ultimul model Mitsubishi din Europa cu ADN-ul lor sportiv cunoscut până recent alături de Lancer.
    3 2
  • ba mai sunt si altii care folosesc aceeasi platforma pentru mai multe modele ale aceluiasi grup, dar sa faci aceeasi masina doar farurile sa fie schimbate nu stiu cine o sa sara sa o cumpere.Ca daca mai erau cativa fani dedicati marcii ar face sens, dar aia stiu ca asta nu e altceva decat un Clio deghizat.
    4 1
  • Seriff
    Rip Mitsubishi, masini bune in trecut, raport calitate - pret bun, acum au 2-3 modele in portofoliu, scumpe si urate, nu mai vand deloc, cel putin nu in Europa
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru