Mitsubishi oprește producția de mașini în Rusia din cauza războiului din Ucraina

de Tiberiu Safta
Luni, 11.04.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mitsubishi a anunțat că a oprit producția de mașini în Rusia, ca urmare a războiului din Ucraina. Constructorul japonez asambla mașini la uzina din Kaluga, deținută împreună cu Grupul Stellantis.

După ce aproape toți producătorii s-au retras de pe piața din Rusia, Mitsubishi a anunțat că a încetat să mai fabrice mașini la uzina din Kaluga. Chiar dacă acest anunț este unul proaspăt, constructorul nipon și-a încetat activitatea în această țară încă din luna martie.

Mitsubishi are o uzină în orașul Kaluga, deținută împreună cu Grupul Stellantis. Acolo era fabricat modelul Pajero Sport, alături de vehicule comerciale care aparțin Grupului Stellantis. Cel din urmă gigant și-a încetat parțial activitatea în Rusia încă din luna martie. Producția de vehicule comerciale la uzina din Kaluga continuă, însă, până în prezent, iar modelele sunt destinate exclusiv pieței auto din țara est-europeană.

Majoritatea producției de mașini a fost mutată în Franța și în Marea Britanie în cazul grupului multinațional. Luna trecută, vânzările de mașini noi au scăzut cu 63% ca urmare a sancțiunilor economice drastice impuse Rusiei pentru invadarea Ucrainei în luna februarie.

Mai mult, prețurile mașinilor noi în această țară au crescut cu peste 40%, iar industria auto din Rusia este aproape de colaps.

via Automotive News

Comentarii (1)

  • Puie Mutin
    Bravo!
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru