Miza unei fuziuni cu Renault: Fiat-Chrysler ar urma să primească acces la platforma CMF pentru a extinde rapid gama de modele

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Marti, 28.05.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Alianța Fiat-Chrysler își dorește să fuzioneze cu Grupul Renault pentru a-și extinde rapid gama de modele prin intermediul platformei CMF deținută de constructorul francez.

Alianța Fiat-Chrysler a propus Grupului Renault o fuziune, iar constructorul francez a anunțat că o analizează și urmează să ia o decizie în perioada următoare. Publicația Automotive News susține că Alianța Fiat-Chrysler a decis să încerce o fuziune cu Renault cu scopul de a extinde cât mai rapid gama de modele.

Astfel, în loc să investească timp și bani pentru a dezvolta o nouă platformă, Fiat-Chrysler mizează că va obține acces la platforma Common Module Family (CMF) pentru a dezvolta o nouă gamă de modele pe care să le lanseze cât mai rapid pe piață.

De altfel, platforma CMF are mai multe derivate care ar permite dezvoltarea de modele în segmente diferite, cum ar fi modele de oraș pe platforma CMF-A, modele subcompacte pe platforma CMF-B și modele compacte și de segment D pe platforma CMF-C și CMF-D.

Între timp, Renault ar urma să beneficieze de platforma Giorgio pe care au fost dezvoltate sedanul Alfa Romeo Giulia și SUV-ul Stelvio, care ar permite constructorului francez să dezvolte noi modele.

În plus, Grupul Renault ar primi acces facil pe piața americană, acolo unde Fiat-Chrysler are succes cu brandul Jeep. De altfel, o fuziune ar permite francezilor să aibă acces la platforma pe care sunt dezvoltate SUV-ul Jeep Wrangler și pick-up-ul Gladiator.

Potrivit unor informații neoficiale transmise de agenția de presă Reuters, Renault vă lua o decizie finală în privința propunerii de fuziune în cursul săptămânii viitoare.

Via Automotive News

Comentarii (9)

  • Fiat + Renault trebuie să fie ceva deosebit, n-au cum să dea greș.
    9 3
  • Renault in SUA ? Haide bre ! Sper s-apuc eu sa o mai (re)vad si p-asta ! Abia rezista "colegii" de la Nissan p-acolo si aia au ceva experienta pe acel continent. Cu ce sa se duca Renault p-acolo ? Cu ce motoare, cu ce tablaraie, cu ce bucsaraie ? Pai aia te dau in judecata daca stau sa schimbe bare/bielete/pivoti/bucse din 10 in 10k.
    3 8
  • @pipo ...

    traiesc de o vreme in America de Nord ... Nissan sta chiar bine aci !!! Nissan a introdus si Mitsubishi aci ...
    acu' ca Mitsu' nu sta asa pe roze ca Nissan e altceva !

    Cred ca Renault ar fi putut intra fara ajutor de la Jeep aci.
    Au mai fost pe continent si s-au retras ... nu cunosc prea bine de ce.

    Parerea mea e ca acum daca vin si nu ofera calitate se vor duce inapoi cu coada intre picioare ca si in trecut.
    Fiat are probleme de fiabilitate majore !
    La fel, toate marcile grupului FCA ... care e dus in spinare de Jeep. Lumea il cumpara ...

    Grupul Renault nu are transmisii automate care sa fie capabile sa nu faca probleme macar 250.000 km ...
    aci cel putin 95% din parcul de automobile e cu transmisii automate.
    veti zice ca vor lua de la nissan ... mda ... CVT ... si nici alea nu-s prea bune, macar ca le-au introdus in masa pe piata in 2006 ... le-au perfectionat dar mai sunt inca semnalate probleme ...

    ramine de vazut ...
    personal i-as da afara pe macaroni de la orice discutie !
    ce au facut de cind au preluat Jeep ? nimic ...
    ei nu au ce sa le ofere francezilor ... doar sa capete ...

    pe cind francezii sint pe val pt ca mai si lucreaza, nu se multumesc doar sa ciordeasca de la altii si apoi sa se bata cu caramida in piept !!!
    francezii i-au scos din rahat si pe cei de la nissan ... acu ce "multumita" au ? italienii-s mai suciti decit jnapii ...

    asta e parerea mea ... nu trebuie sa fiti de acord cu mine ...
    drumuri bune s-aveti !
    12 1
  • toyota, honda, mazda, nissan, vw, ford, chevrolet sunt toate in USA, sunt astea din alta galaxie fata de renault? Eu nu cred, problema e ca le trebuie masini mari si puternice, nu cu clio, megan, ci probabil espace, talisman, kadjar.
    7 1
  • @mip : multumim pt. impresii de pe noul continent . M-as bucura sa te mai aud pe aici mai des. Sunt perfect constient ca Nissan e cat de cat ok in USA dar nu stiam ca sunt "chiar bine" . Ce inseamna asta , sunt in top 3 ca si cota de piata ? Eu nu cred ca le e chiar usor sa reziste pe-acolo . Despre Renault...daca aveau cu ce probabil intrau si ei pe langa Nissan acolo, asta este foarte ciudat , adica nu poti intra alaturi de partenerul de alianta cu experienta pe acel continent dar speri sa intrii daca te aliezi cu Jeep . Nu au stiut niciodata sa faca masini mari fiabile si nu e vorba doar de lipsa unei platforme. Asa ca @oli : da, fata de cei pe care-i enumeri tu mai sus, Renault e din alta galaxie in ce priveste masini de la clasa compacta in sus. Asta este o parere personala dar nu "izvorata" asa ...din neant sau din citite, ci din experienta mea cu ceva masini (printre care si cateva Megane/Laguna).
    4 0
  • @dan_grc: Subtiiiiiiil :))))
    1 0
  • @pipo ... si nu numai !

    uite aci un site : http://carsalesbase.com/us-car-sales-data/nissan/

    la 1,3 - 1,4 milioane de masini vindute anual doar in SUA fara Canada si Mexic, eu zic ca le merge bine;
    tu ?
    in Europa au vindut sub 500.000 toate modelele puse pe piata ...
    spre comparatie ...

    toyota : 2,12 mil in SUA / 700.000 in Europa
    honda : 1,44 mil in SUA / 136.000 in Europa

    si mai poti verifica si tu restul marcilor ...

    mai demult intram mai des ... acu's cam ocupat ... prefer sa citesc pe altii; ce pot sa iti zic e ca aci am gasit citiva oameni faini cu care m-am imprietenit si la inceput am corespondat apoi ne-am chiar intilnit ... cei vizati, pot sa confirme, daca vor, le respect opinia ...
    din ce-am vazut cum scri, te-ai inscrie in linia noastra si personal te-as invita si in afara site-ului la unele "intilniri" via skype ... dar nu stiu daca ceilalti vor fi de acord ...

    drumuri bune sa aveti !
    1 0
  • @mip : merci...am vazut tarziu postarea ta..ne mai auzim p-aici oricum ! Si eu am perioade cand sunt mai ocupat la munca , in restul timpului arunc cat colo chiar si telefonul , de laptop ce sa mai zic ..nici nu vreau sa-l vad in afara serviciului !
    1 0
  • @pipo ... eu ti-am facut o invitatie si nu ai raspuns ... deocamdata.
    am vb cu doi din amici si ei te apreciaza si cred ca ar fi de acord. tinem aproape ...

    drumuri bune sa ai !
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru