Modelele Jeep fără vreo formă de electrificare, eliminate din Europa în 2022. Italia, singura excepție

de Alexandru Monenciu
Vineri, 18.02.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit celor mai recente informații, modelele Jeep cu propulsoare pur termice (deci fără vreo formă de electrificare) vor fi eliminate din Europa în 2022, singura excepție fiind Italia.

În urmă cu puțin timp, noua generație Jeep Grand Cherokee a debutat pe piața europeană. Modelul american poate fi comandat numai alături de un sistem de propulsie plug-in hybrid, compus dintr-un agregat de 2.0 litri, pe benzină, și două motoare electrice (câte una pe fiecare punte).

Acest lucru arată direcția în care merge Jeep în Europa. Potrivit celor mai recente informații, constructorul american va elimina, în 2022, din Europa, toate modelele cu propulsoare pur termice. Așadar fără vreo formă de electrificare. Singura excepție este Italia.

Cu alte cuvinte, Jeep va oferi pe Bătrânul Continent doar modele echipate cu propulsor micro-hibrid (E-Hybrid), plug-in hybrid (4xe) și pur electrice. Primul model cu zero emisii al companiei ar urma să debuteze în 2023.

Până în 2025, Jeep vrea ca modelele electrificate să reprezinte 70% din vânzările la nivel global.

via Autocar

Comentarii (9)

  • Edikkk
    Când auzi Jeep E-hybrid te gândeşti... mamă ce curge curentul în maşina aia !!...

    Şi când colo un booster startup pe idea indienilor de la Suzuki acu 15 ani

    Iar Italia, principala piaţă Jeep rămâne 100% termică.

    Că deh... La ei nu există încălzire globală.... nu se topeşte şi cel mai înalt gheţar din Alpi, nici temperaturile în nord nu sunt aride de vreo 5 ani

    Mda
    3 15
  • @edikk,Maruti voiai sa zici. Temperaturile " nu sunt aride de vreo 5 ani". 1-Sunt sau nu sunt? Nu mai folosi o negatie daca vrei sa afirmi ceva.2- Doar solurile pot fi aride.3-esti atat de amuzant cum te chinui tu un nimeni in drum sa ne convingi ce e mai bine pentru noi si pentru binele comun.
    12 1
  • scamel
    @ AM
    vor fi eliminate din europa? ce tembel!
    5 1
  • Edikkk
    @ tatra rus

    Ai fost prin Italia în ultimii 5 ani ?
    1 10
  • @edikk,Da,am fost si am si rude la Torino!
    6 1
  • Edikkk
    Bravo, bravo. Şi dacă îi întrebi de ultimii ani, ca şi vreme, căldură, ce îţi zic ?

    De schiat ceva probleme?
    2 5
  • Ma duc la ski de peste 15 ani (frecvent in Italia) si am prieteni in nord Italiei, acum aproximativ 10 ani a fost un episod de 2-3 sezoane in care era zăpada doar pe pârtii de la tunuri. Avem si poze multe… alte întrebări Edikkk?
    După cum am spus este foarte ușor sa încadram orice anomalie meteo (din punctul unora de vedere) ca si având legătura cu faimoasa încălzire globală (din nou din punctul unora de vedre), însă unii avem altă părere și nu ne facem mea culpa sau planuri de sinucidere când vine o furtuna un uragan sau o secetă. Plus ca toate ipocriziile blaf-urile care au fost plasate in media si peste tot in urma cu 10-15 ani cum ca ne ia naiba … nu se întâmpla (si asta este deja realitate). Noi suntem, pardon aproape nu suntem (existam) pe o axa a timpului de sute de de mii de ani sau chiar milioane, scuzați engleză (our life time, it’s just a blink of the eyes). Vrei sa ai grijă de tine de ce este in jurul tău excelent, spune-ne ce faci concret ca de pretenții de la alții ne ajunge… mda.
    6 1
  • Edikkk
    Era zăpadă doar pe pârtii şi aia de fapt de la tunuri (tunurile de zăpadă)

    Ai înţeles !!

    În ultimii 50 de ani, în special ultimii 7 ani s-a cam dus toată zăpada !

    Doar aşa rar, ocazional sau făcută artificial de om.

    Să îmi spuneţi dacă aveţi copii şi când fac 18 ani, să le spuneţi ce planetă le lăsaţi.
    1 7
  • Acum 2 ani de exemplu si nu numai erau 1,5 metrii la baza pârtiei, in afara pârtie. Adică zăpada la greu… Episodul fără zăpada mie nu mi s-a repetat… ce spun eu ce înțelegi tu. Așa cum am spus tu ai de recitat imnul pam, pam…
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru