Mokka X - Crossland X - Grandland X: Opel anunță oficial triada de SUV-uri a viitoarei game

de Mircea Meşter
Vineri, 18.11.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Deși gama de SUV-uri Opel conține astăzi doar modelul de segment B Mokka X, trecut în 2016 printr-un facelift, anul viitor va aduce alte două SUV-uri în gamă: Crossland X și Grandland X, rivale cu Qashqai și X-Trail.

Opel a devenit oficial în această toamnă singurul constructor din lume care are mai multe SUV-uri pe lista de așteptare decât în gama propriu-zisă. Dacă faceliftul din acest an aplicat pe Mokka a transformat nu doar mașina, ci și numele său în Mokka X, Opel anunță printr-un teaser un nou SUV superior ca dimensiuni.

Astfel, după deja existentul Mokka X și anunțatul Crossland X, constructorul german ne oferă o primă imagine a noului Grandland X, un SUV care se va încadra în segmentul compactelor cu 7 locuri, urmând să se lupte de la egal la egal cu modele precum Skoda Kodiaq și Nissan X-Trail.

În momentul în care toate cele SUV-uri de epocă modernă Opel vor fi prezente în showroom-uri, adică spre finalul anului 2017, gama de crossovere ale mărcii germane va fi asemănătoare cu cea pe care o prezintă astăzi Nissan, cu grupurile Juke-Mokka X, Qashqai-Crossland X și X-Trail-Grandland X. Cele două modele superioare ca dimensiuni vor fi construite pe o platformă comună cu cea a Grupului PSA (Peugeot-Citroen).

Conform celor de la Opel, noul Grandland X "reflectă caracterul aventuros al unui autovehicul pregătit să descopere ceva nou în orice moment – atât în mediul urban, cât și în cel rural". 

Crossland X și Grandland X vor completa linia de lansări Opel din 2017, "vedeta" anului viitor în gama mărcii fiind cea de-a doua generație a lui Insignia, despre care puteți citi mai multe aici.

Comentarii (1)

  • Practic cele doua, Crossland X si Grandland X, sunt pe aceeasi platforma cu 3008/5008 si merg pe aceeasi idee. Partea buna la Opel e ca ofera si 4x4. Partea mai putin buna e ca Opel in general foloseste materiale mai slabe ca Peugeot.

    De vazut ce le iese :-)
    10 10

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru