Moment istoric: BMW sărbătorește 6 milioane de mașini produse în SUA

de Bogdan Mirică
Duminica, 02.10.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a anunțat că a produs exemplarul cu numărul 6 milioane la uzina sa din Spartanburg, Statele Unite. Puțini știu că majoritatea SUV-urilor BMW se produc exclusiv în SUA.

Puțini clienți europeni știu că majoritatea SUV-urilor BMW se nasc dincolo de Ocean, în America, la uzina din Spartanburg. Și asta se întâmplă deja de câteva decenii. Mai exact, de 30 de ani. Cu ocazia aniversării, BMW a marcat încă un moment istoric: producția mașinii cu numărul 6.000.0000 în cadrul uzinei din Carolina de Sud.

Exemplarul cu numărul 6 milioane va fi inclus în galeria de vehicule istorice. Este vorba despre un BMW X6 M, în culoarea verde Java Metallic, care beneficiază de un motor V8, de 4.4 litri, cu 600 de cai putere. Mașina este configurată cu jante de 21 și 22 de inch, în două tonuri de culoare, cu o tapițerie din piele Silverstone Full Merino.

Exemplarul cu numărul 6 milioane a fost produs la numai doi ani de când BMW a sărbătorit producția mașinii cu 5 milioane, în cadrul aceleiași fabrici. Se întâmpla în iunie 2020. De atunci, anul 2021 a venit cu un record de producție: 433.810 unități. Asta înseamnă 1500 de mașini pe zi.

În prezent, capacitatea anuală a producției la uzina din Spartanburg este de 450.000 de unități. Pentru asta lucrează 11.000 de oameni.

De-a lungul timpului, din 1992 (anul inaugurării) și până în prezent, la uzina din Spartanburg s-au produs modele celebre, precum: BMW Z3, BMW Z4 și Z4 M, X5, X3, X4, X6 și X7. Tot aici va fi produs și proaspătul XM, lansat zilele trecute.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru