Moment special în gama Porsche: SUV-ul Cayenne ajunge la borna un milion

de Cornel Șocariciu
Joi, 10.12.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche a anunțat că la uzina din Bratislava a fost asamblat exemplarul Cayenne cu numărul un milion. SUV-ul german a ajuns la a treia generație, iar prima versiune a modelului a fost prezentată în urmă cu 18 ani.

În ultimii ani, segmentul SUV a devenit unul din ce în ce mai atrăgător. Constructorii au pregătit o ofertă generoasă, în timp ce clienții renunță la hatchback-uri și sedanuri în favoarea SUV-urilor.

În urmă cu 18 ani, Porsche aducea pe piață Cayenne, primul SUV al mărcii. Deși fanii constructorului german nu au privit cu ochi buni această decizie, Cayenne a reușit să devină rapid un model de succes și să domine vânzările din gama Porsche.

Proiectul a fost numit Colorado și după o mulțime de teste realizate în cele mai dure condiții, modelul a fost gata în anul 2002. 

Prezentarea oficială a primei generații Cayenne a avut loc în septembrie 2002 în cadrul Salonului Auto de la Paris.

Cu o gamă variată de motorizări introduse pe parcursul primei generații, Cayenne se adresa unui public mult mai numeros, comparativ cu 911 sau Boxster. De asemenea, un pas important a fost realizat și în momentul lansării versiunii plug-in hybrid.

Pentru ca familia să fie completă, a treia generație Cayenne (lansată în 2017) a primit în urmă cu un an și o versiune coupe.

Acum, reprezentanții companiei germane au anunțat că la uzina din Bratislava a fost asamblat exemplarul Cayenne cu numărul un milion.

Acesta este un Cayenne GTS vopsit în nuanța Carmine Red comandat de un client din Germania.

"Mașinile se vor schimba în următorii 10 ani. Cayenne își va continua călătoria și va rămâne cel mai bun SUV din segmentul său", a declarat Hans-Jürgen Wöhler, fostul vicepreședinte al gamei SUV din cadrul Porsche.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru