Monovolexus: SUV-ul Lexus RX oferă de acum și o versiune cu 7 locuri

de Mircea Meşter
Joi, 30.11.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cel mai mare SUV din gama Lexus primește o versiune cu șapte locuri dedicată familiilor numeroase. Lexus RX L este primul model din gama constructorului japonez premium care oferă o astfel de opțiune.

După ce au prezentat acum mai mult de un an noua generație a celui mai mare SUV din propria gamă, Lexus plusează astăzi în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles, acolo unde japonezii au prezentat oficial varianta lungă a modelului lor.

Denumit oficial Lexus RX L, noul model al mărcii premium din Grupul Toyota este mai lung cu 11 centimetri decât omologul său "clasic", ajungând acum la 5 metri în lungime. Diferența este proiectată în interior, acolo unde Lexus RX primește pentru prima dată un al treilea rând de scaune, ceea ce transformă SUV-ul japonez într-unul pentru 7 persoane. Există însă și o opțiune ceva mai "confortabilă", pentru 6 persoane, aceasta benficiind de doar două locuri individuale pe al doilea rând de scaune.

Pentru a găzdui modificările de structură, Lexus a și remodelat ușor RX în ultima treime a profilului, cei 11 centimetri în plus fiind oglindiți astfel și la exterior.

Sub capotă, Lexus oferă o variantă hibridă benzină-electrică care combină un motor V6 cu unul electric pentru a oferi 313 CP (versiunea RX450h L), dar și un motor clasic pe benzină V6 de 3.5 litri și 290 CP disponibil pe versiunea RX350 L.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru