Monovolumul Lexus LM, debut în Europa: motor de 2.5 litri, hibrid, cu 250 CP

de Alexandru Monenciu
Marti, 03.10.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Monovolumul Lexus LM a debarcat, în premieră, pe Bătrânul Continent. Acesta este disponibil în versiuni cu 4 sau 7 locuri, iar singura motorizare este una hibrid, cu 250 de cai putere.

La jumătatea lunii aprilie, constructorul nipon de automobile a lansat noua generație a monovolumului LM. Acum, acest model debutează, în premieră, pe Bătrânul Continent.

În Europa, noul Lexus LM este disponibil cu 4 sau 7 locuri. Logic, versiunea cu 4 locuri este cea mai luxoasă și, de fapt, reprezentanții companiei o descriu ca fiind "apogeul luxului".

Scaunele din spate sunt dezvoltate special pentru a fi cât mai confortabile și pot fi "culcate" la orizontală, în caz că pasagerii vor să se relaxeze. Vin îmbrăcate în piele, au funcție de încălzire și ventilație, dar și funcție de masaj.

Lista de dotări mai include un sistem audio Mark Levinson 3D cu 23 de incinte (21 pentru versiunea cu 7 locuri), sau un display de 48 de inch. Versiunea cu 7 locuri oferă un ecran de 14 inch care coboară din plafon.

În față, Lexus a instalat un display central de 14 inch pentru sistemul multimedia, zonă de încărcare prin inducție pentru telefoanele mobile, oglindă retrovizoare digitală și un Head-Up Display de 10 inch, printre altele.

Pe Bătrânul Continent, Lexus LM este disponibil doar în versiune LM 350h.

Cu alte cuvinte, avem un propulsor de 2.5 litri, hibrid, care livrează ambelor punți 250 de cai putere și 329 Nm, suficient pentru a atinge 100 de km/h în 8.7 secunde și o viteză maximă de 190 km/h.

În Marea Britanie, monovolumul nipon pornește de la 89.995 de lire sterline sau, cu alte cuvinte, 104.000 euro.

via Lexus

Comentarii (5)

  • 104.000 euro nu e deloc mult relativ la ce mai e in zona asta a pietei, care sa oferte super lux, calitate si spatiu. daca adaugam la socoteala si fiabilitatea specifica lexus, pe care concurenta doar o mimeaza, dar nu o si ofera efectiv, masina asta chiar merita cu varf si indesat, cu conditia ca si designul exterior sa placa.
    13 5
  • Curajoși Lexus… admir, respect ce fac, dar nu cred ca aceasta caroserie luxoasa “prinde” mai ales in Europa. Pe unde stau sunt a grămada de Sienna, Odyssey, Sedona… dar nu cred ca mulți o sa plătească cu 60-80% mai mult pentru un Lexus… se cara copii transpirați si care mâncă prostii, deci mai greu la publicul larg.
    Le văd doar pe zona de bussines, dar acolo limuzinele si SUV-urile au deja fanii lor.
    Pe de alta parte… arată mișto de tot!!!
    1 1
  • Trilulilu
    O hidoșenie mai mare ca masina asta n-am mai văzut. Un V de la Mercedes arată mult mai bine.
    5 7
  • Banditos
    @Dutz....O masina (si) pentru servicii hoteliere. Hibrid fiind, are acces in zone restrictionate din centrele oraselor.
    7 1
  • deputy
    ce hidosenie. OMG. este foarte aproape sa bata recordul in materie de uratenie: SsangYong Rodius
    3 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru