Muncitorii Opel din Marea Britanie, îngrijorați de fuziunea Grupului PSA cu Fiat-Chrysler: "Suntem neliniștiți în privința locurilor de muncă"

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Joi, 31.10.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Muncitorii Opel de la uzinele din Marea Britanie sunt îngrijorați că fuziunea Grupului PSA cu Fiat-Chrysler ar putea conduce la concedieri sau chiar la închiderea fabricilor.

Grupul PSA Peugeot-Citroen a anunțat joi că a ajuns la un acord pentru a fuziona cu Alianța Fiat-Chrysler.

Orice astfel de fuziune are ca efect principal o reducere a costurilor din partea părților implicate, iar una dintre ipoteze este că cei doi mari producători vor sacrifica în special uzinele Opel din Marea Britanie.

Reprezentanții sindicatelor Opel de la Marea Britanie anticipează că muncitorii din această țară vor fi primii afectați de restructurările pe care le vor face cei doi mari constructori.

"Discuțiile despre fuziune combinate cu incertitudinile despre Brexit sunt foarte neliniștitoare pentru forța de munca din Marea Britanie. Cu sau fără fuziune, Grupul PSA trebuie să facă mașini în Marea Britanie dacă vrea să folosească branduri că Vauxhall pentru a vinde mașini și utilitare în Marea Britanie", explică aceștia, cu referire la brandul folosit de Opel în Marea Britanie.

Îngrijorările celor de la Opel sunt exmplicate și prin faptul că Fiat va fi sub presiunea statului italian să păstreze uzinele din Peninsula, în timp ce statul francez va pune presiune pe Peugeot și Citroen să păstreze uzinele din Franța.

În schimb, statul britanic nu are nicio influentă directă asupra operațiunilor Opel din Marea Britanie.

Via BBC

Comentarii (4)

  • Horea Oltean
    In afara de Opel Ascona Opel nu prea a facut masini!
    3 15
  • Edikkk
    Da, produce tot pe continent şi le asamblează în UK
    3 7
  • observator
    De cand Jeep-ul a fost preluat de Fiat in 2009 pentru a fi salvat, pe orice straduta din orasele americane vezi 2-3 jeepuri. Vanzarile merg exceptional.
    4 3
  • ...Care Brexit, bre matale?! -- Că nu văd vreunul la orizont. :-)

    Acu pe bune, a trecut văd Halloweenu și nik-nik. De 3 sau 4 ori v-am tot zis oricum anul ăsta că-i doar o panaramă jalnică toată amețeala asta așa-zis *democratică* și nu m-a crezut cineva.

    Nu mă bucură însă deloc c-am avut -- din nou -- dreptate. Ba chiar mă-ntristează fiecare nouă confirmare a crudei realități vă votul *demonocratic* NU contează absolut deloc, iar soarta oamenilor nu-i deloc în mâna lor.

    ...Ați citit deci vreunul măcar așa, pe sărite, cele 64 de pagini ale ultimului *protocol* între PM-ul Boris Johnson și UE-Juncker ?!
    (n.b. -- e-n Daily Mail.)
    Citiți-l -- și-mi veți da dreptate că-i de fapt un nou Tratat al UK cu UE și nicidecum vreun acord de rupere a UK de satrapia nemțească. :-P

    Dormiți deci liniștiți, dragi britanici (cu tot cu savanții voștri :-)) -- cineva are grijă să visați doar ce trebuie. :-P
    16 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru