Ne ia din nou iarna prin surprindere? În Bucureşti şi 26 de judeţe nu are cine să deszăpezească drumurile

de Daniel Popescu
Marti, 10.11.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bucureştiul şi 26 de judeţe nu au niciun contract de deszăpezire pentru iarna 2015-2016, astfel că drumurile riscă să devină impracticabile în cazul unor ninsori neprevăzute.

Esential 26 este numărul judeţelor care nu au încă un contract de deszăpezire
Dacă ar ninge în următoarele săptămâni, drumurile ar deveni rapid impracticabile fără ca autorităţile să facă ceva în acest sens. Explicaţia este pe cât de banală, pe atât de penibilă: Bucureştiul şi alte 26 de judeţe nu au nici până în prezent semnate contracte de deszăpezire, în ciuda faptului că iarna va începe oficial peste numai trei săptămâni.

Informaţia a fost dezvăluită de premierul interimar Sorin Câmpeanu, care speră ca situaţia să fie remediată până la sfârşitul lunii noiembrie.

"Am constatat că există contracte de deszăpezire încheiate pentru 15 judeţe. Sunt în curs de finalizare contractele de deszăpezire pentru celelalte 26 de judeţe şi am solicitat finalizarea acestor contracte până la sfârşitul lunii noiembrie", a precizat el.

Acesta nu a menţionat însă care sunt cele 26 de judeţe care în prezent sunt vulnerabile la apariţia ninsorilor.

În anii trecuţi, în Bucureşti, deszăpezirea a fost asigurată de companiile de salubritate din fiecare sector.

Pe de altă parte, autorităţile susţin că parazăpezile vor fi instalate până în 15 decembrie, că există cantităţi suficiente de material antiderapant şi că au achiziţionat încă 100 de freze de zăpadă.

Pentru moment, prognoza meteo pentru Bucureşti arată că în noiembrie şi decembrie nu vor exista zile cu ninsori însemnate din punct de vedere cantitativ.

Via Mediafax

Comentarii (1)

  • Cu cat se apropie mai mult cutitul de os, cu atat cresc si preturile la contracte. Cred ca de asta nu se inghesuie firmele cu freze...Sa speram ca nu vom avea (iar) cel mai scump km deszapezit. O sa ajungem sa reconstruim un drum decat sa-l curatam de zapada, ca o sa fie mai ieftin...Hai ca sunt ironic...sau nu ?!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru