Negocieri eșuate: șeful Renault anunță “șanse zero” pentru o fuziune cu Nissan și Mitsubishi

de Paul Cosma
Luni, 25.06.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fuziunea dintre Renault, Nissan și Mitsubishi are “șanse zero” să se îndeplinească, întrucât fiecare companie vrea să-și întărească poziția în cadrul acestui parteneriat, dar să-și păstreze independența. Anunțul a fost făcut de Carlos Ghosn, șeful Renault și președintele alianței celor 3 constructori.

Speculațiile privind o posibilă fuziune între Renault și Nissan au apărut la sfârșitul martie, atunci când oficialii celor două companii s-au așezat la masa negocierilor. În urma posibilei fuziuni ar fi  rezultat un singur constructor, iar conducerea noii companii ar fi fost asigurată de Carlos Ghosn, șeful Renault și al alianței Renault-Nissan-Mitsubishi.

Negocierile au eșuat, însă, după cum a anunțat Carlos Ghosn. El susține că fiecare companie dorește să aibă o poziție solidă în cadrul parteneriatului, dar fără să-și piardă independența.

“Oricine va cere Nissan și Mitsubishi să devină subsidiare ale Renault are șanse zero să primească vreun rezultat,” a declarat Carlos Ghosn.

Renault deține în prezent 43% dintre acțiunile Nissan, în timp ce Nissan deține 15% dintre acțiunile Renault. În plus, statul francez deține 15% dintre acțiunile Renault și și-a exprimat în mai multe rânduri intenția de a limita influența japonezilor în cadrul Alianței.

Alianța Renault-Nissan a anunțat la sfârșitul anului trecut o strategie comună pentru 2022 care vizează lansarea a 12 mașini electrice și 40 de mașini cu funcții autonome, dar și utilizarea a 4 platforme și 22 de motoare comune.

Via Automotive News

Comentarii (4)

  • În aprilie Ghosn declara că " este deschis tuturor variantelor ", șansele zero nu cred că se numărau printre ele.
    2 0
  • Edikkk
    Păcat, mare păcat. Ghosn dorea să facă ceva mare dar naţionaliştii japonezi au zis STOP. PĂCAT.

    Nu în merită pe marele Ghosn, care se va retrage de la conducerea alianţei şi va rămâne CEO doar pe Renault.
    2 2
  • Edikkk
    Marele Ghosn pentru că

    1. A redresat Renault. Plus Dacia.

    2. A întors din faliment Nissan

    3. A întors din faliment Mitsubishi.

    Mare om. Acelaşi calibru îl are şi CEO PSA plus Opel.
    A făcut aceleaşi lucruri foarte bune la Peugeot, Citroen şi acum la Opel / Vauxhall.
    2 0
  • Bine că se păstrează măcar alianța. Mitsubishi a mai ieșit (pe bună dreptate) din "căsătorii aranjate" (Daimler Crysler).
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru