Nemţii au idei trăznite: taxă europeană pe benzină, inclusiv în România, pentru a opri valul de refugiaţi

de Daniel Popescu
Luni, 18.01.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Germania propune impunerea unei taxe pentru fiecare litru de benzină cumpărat pe teritoriul Uniuni Europene pentru a strânge fonduri pentru securizarea frontierelor în faţa valului de refugiaţi.

Esential 58% din preţul carburanţilor este reprezentat de taxe către stat
Nu doar autorităţile din România sunt experte în stabilirea unor noi taxe pentru populaţie. Germania vrea să demonstreze că se pricepe măcar la fel de bine la acest domeniu, după ce Wolfgang Schauble, ministrul de Finanţe, a găsit o rezolvare simplă la problema refugiaţilor.

Acesta susţine introducerea unei taxe pentru fiecare litru de benzină vândut în Uniunea Europeană şi, implicit, în România, fără să menţioneze însă care ar trebui să fie valoarea acesteia.

"Am spus că, atunci când fondurile provenind din bugetele naţionale şi din bugetul UE nu ajung, să cădem de acord, de exemplu, asupra perceperii unei taxe de oarecare mărime asupra fiecărui litru de benzină“, spune el într-un interviu acordat publicaţiei germane Suddeutsche Zeitung.

Am spus să cădem de acord (...) asupra perceperii unei taxe de oarecare mărime asupra fiecărui litru de benzină.

Wolfgang Schauble
Ministrul german de finante
Fondurile obţinute în acest fel ar urma să fie utilizate pentru securizarea frontierelor de la graniţele externe ale Uniunii Europene pentru a gestiona mai bine problema refugiaţilor.
România ar urma să fie vizată direct de acest proiect, întrucât are graniţe cu Serbia, Ucraina şi Republica Moldova, ţări care nu fac parte din Uniunea Europeană.

"Dacă sarcina este atât de urgentă, de ce să nu convenim acest lucru la nivel european? Acum trebuie să securizăm frontierele exterioare ale spaţiului Schengen. Rezolvarea acestor probleme nu trebuie să eşueze din cauza lipsei de mijloace financiare", mai spune el.

Potrivit unor date furnizate de Comisia Europeană în cadrul raportului Oil Bulletin de la începutul acestui an, 58% din preţul de comercializare al carburanţilor din România este reprezentat de taxe.

Via Hotnews, Oil Bulletin (PDF)

Comentarii (35)

  • Asta mai lipsea, nenea neamțule, nu mai bine pune Germania și pentru aia mai săraci, adică și pt noi? Când începea să scadă prețul și la pompă, hop taxă pentru refugiați.
    39 1
  • si ce legatura are benzina cu refugiatii? Nu au gasit alt domeniu mai bun de taxat?
    34 1
  • Vladimir
    daca cotizam la nemti cat am cotizat la hotii nostrii in ultimii 25 de ani stateam mult mai bine, iliescu, constantinescu, basescu, dupa johanis ne asteapta inca vreo 25 de ani de ...escu
    24 3
  • pai si banii de la armata pentru ce sunt? ... ca sa impinga aerul prin unitete niste burtosi ?


    ps. evident, aici nu ma refer la aia cateva mii care au mai si prestat treburi specifice armatei, cum ar fi misiuni in cadrul NATO ... ma refer la aia, care sunt cateva zeci de mii, care imping aerul prin unitate si ii sufoca pe copii astia care chiar fac ceea ce ar trebui sa faca armata (si ii sufoca, se stie asta ... dar "doctoratele" ii apara, ca altfel se strica jucaria)
    19 2
  • Să scoată Frau Merkel bani din buzunar. Nu i-a chemat chiar ea? Nu s-a lăudat astă vară că îi primește cu brațele deschise? Că le trebuie forță de muncă ieftină pentru a putea plăti pensiile? Acum să-i pupe în bot!
    40 2
  • Am plătit noi taxă de un eurocent pe litru pentru acoperirea găurii de la Bancorex, așa că de ce să nu plătim să ajutăm refugiații? Genul de oameni care au provocat exodul refugiaților este același cu genul de oameni care au devalizat Bancorexul.
    12 0
  • Cine a deschis usa refugiatilor si i-a pupat in cur, sa plateasca si sa sufere consecintele. Is curios cat d econstitutionala e treaba asta ?
    Pai si Romania are nevoie de bani pentru drumuri, asa ca 30 de centi la fiecare litru de benzina vandut in Europa, ca sa strangem bani de autostrazi! Aud? Care se baga? fuck off!
    19 2
  • Voi nu intelegeti. E taxa pe benzina ca sa mai aduca un val de "sirieni" (adica motorizari 1.9tdi din jermania) ca sa aibe si la mine si la copilu meu si la tot neamu la mine tedei care consuma putin pe motorina.

    :))))))
    14 0
  • Eii.....Cand n-au avut nemtii vreodata ''idei traznite'' ? Credeti ca doar de la DieselGate in coace ? Stiti ce-a impus Merkel ? Ca marii producatori auto din Germania : BMW , Marsadas, FakeVAG , sa isi mareasca personalul, integrand pe linia de asamblare imigranti. Mai sa fie, cumva s-au gandit ca e mult prea ridicata ''calitatea'' modelelor ''ghermance'' si ce-au zis ? Neamtul ''destept'' zice asa : >mai bine platim la sfert de pret niste ''desculti'' si ne scotem mprofit mult mai mare ( ca si asa FakeVAG a pierdut miliarde ) decat sa integram nemti pe care va trebui sa-i platim la pretul pietei < . E fenomenal.

    @dan_grecu, ar trebui sa te simti ''flatat'' ca nemtii tai mult apreciati, emana numai idei ''stralucite'' si de o ''calitate'' asemanatoare precum propriile lor marci auto . La multi Ani pe anul asta , cu greu te-ai trezit dupa revelion nu ?
    16 12
  • PS: Haideti sa-i ''pupam'' in continuare in fund pe nemti. Avem un viitor cu ei, ''aparatorii Europei'' , care gazduiesc ''chiriasi'' de foarte ''buna credinta'' . Dupa aceea se mai intreaba lumea cum Bembeu si Marsadas se vand atat de bine in Germania , in special Europa ....... Sa fie cumva o coincidenta :)))))))))) ....Nu m-ar mira. ''descultii'' au fost prinsi de cateva ori de presa straina cu haine si telefoane scumpe.
    15 12
  • Nu inteleg de ce trebuie sa platim noi pentru idiotenia si ideologia altora. Nu noi i-am invitat in Europa. Defapt, Romania are niste norme destul de stricte pentru imigranti. Deci de ce trebuie sa suferim si noi, saracii Europei, pentru niste ideologii "tolerante" ale unor tari vestice bogate ca Germania, Franta sau Suedia.

    Acum sa accepte consecintele propriilor actiuni. Bine ca in Schegen nu suntem buni sa ajungem, sa ajunga portul Constanta unul cu adevarat major in Europa si sa avem crestere economica solida, dar de platit pentru imigrantii care nu au nici o treaba cu Romania trebuie sa platim.

    Harpia asta imbecila de Merkel a chemat imigrantii sa vina ca sunt bineveniti, practic distrugand de una singura Europa de Vest. Harpia dementa ne ameninta tara pentru ca noi nu am fost atat de prosti incat sa aducem migranti cu milioanele.

    Desi invoca motive nobile pentru a primii migrantii, Germania ii primeste pentru ca populatia nativa scade drastic si nu doresca ca economia sa scada si ea. Ca sa ai un PIB in continua expansiune, trebuie sa ai si expansiune demografica. Doar ca acum tot planul i-a muscat de fund pe nemti cand maimutele de lumea a treia au inceput sa-si faca de cap in tara loc. Eu zic sa le aratam asta nemtilor _|_ ca nu platim nici o taxa.
    16 2
  • o sa platim pentru ca am pus botul zeci de ani la produsele germane in detrimentul altora, asa ca acu isi permit sa se pise cu bolta peste europa, sa ne fie clar, aroganta germana isi are originea in cumparatorul must be.
    15 3
  • N-am inteles exact ce legatura au deciziile politice ale Germaniei si o propunere de a creste pretul benzinei, cu BMW, Mercedes si Audi sau alte produse nemtesti, dar na... bagati carbuni pe foc.
    Probabil pentru cei cu Toyota pretul la pompa va fi altul :)
    Ah nu, am uitat. Toti au Mirai si nu mai platesc nimic.
    8 4
  • in speranta ca nu voi fi confundat ca avocat al diavolului, pardon, al germanilor, dincolo de "emotia" provocata romanului de rand legat de o viitoare taxa atat de monstruasa care va pasa pe gatul natiei noastre (bla bla) eu spun asa: practic orice membru al UE va contribui la toata tarasenia asta fix in functie de consumul de combustibil per tara. Evident, cei care vor aduce aportul cel mai consistent la acest buget minune vor fi chiar cei care au consumul cel mai mare. Si, suprize!, germanii, francezii, spaniolii vor tot cei mai importanti in aceasta ecuatie.

    ok, nu zic, situatia nu ar fi serioasa pentru noi. Dar haideti sa o dam pe'a buna. Eram in buda fara UE. Nici nu imi pot inchipui ce tara bananiera (sau subbananiera) am fi ramas daca setul de reguli, regulamente legi, etc ce a insotit acceptarea noastra in UE n-ar fi fost implementat....bine, rau, mai prost sau mai slab am fi continuat sa o facem romaneste ca doar ne pricepem de minune sa o batem in cap mioritic.

    cat despre motivele lui merkel aceasta allbright corcita cu o condolezza rise...sunt un subiect de discutie care nu isi are rostu aici. Ma surprinde explicatia mirobolanta a unei necesitati imediate cum ar fi PIB-ul Germaniei. Dincolo de analfabetismul autorului acestei teorii, exista n-shpe metode de a te ocupa metodic si sigur (pe termen lung) de un PIB a carui marime, culmea, nu se bazeaza pe o populatie cat mai numeroasa cat pe "valorea de piață a tuturor mărfurilor și serviciilor destinate consumului final", numarul de opincari fiind doar in mintea idiotului ce flutura o cretinatate cat banita ce ii tine loc de cap.

    concluzie...e doar o propunere, nu buna dar suntem ULTIMII care sunt indreptatiti sa ridice piatra tinand seama ca, practic, am devenit chiar piatra de la glezna UE. Si asta numai si numai datorita noua.
    8 3
  • @vianu +1, iar pt cei care cred ca am fi fost mai bine fara UE , ii rog sa faca un drum in Ucraina sau rep. Moldova.In Ucraina cum treci granita zici ca te-ai intors in Romania anilor 90
    5 0
  • Mecanicu'
    Serviciile secrete, Presedintia, Guvernul si Parlamentul Romaniei sa faca bine sa apere interesul national.

    Fapt cunoscut deja, Europa este condusa de politicieni idioti, mana in mana cu marile corporatii, ei vad in fata ochilor doar bani si statistici, uitand ca politica este o treaba mai complexa si crezand in prostia si naivitatea lor ca pot controla convingerile unor barbari. Se spune ca daca vrei sa afli adevarul trebuie sa urmaresti drumul banilor...de exemplu Gerhard Schröder, de cine este platit de cand nu mai este cancelar? mai sunt multi in astfel de situatii trebuie doar ochii deschisi....

    Tinand cont de faptul ca Europa nu a reusit sa-i integreze pe tigani, care nu se detoneaza in mijlocul strazii, doar fura, nu se spala si asculta manele, nu a vrut si nu vrea in continuare ca Estul Europei sa prospere, tocmai ca nemtii sa conduca in continuare fara opozitie din partea nimanui, atunci sa-si asume SINGURI MUSULMANII pe care i-au invitat in EUROPA.

    sunt 100% sigur ca aceasta poveste cu arabii musulmani teleportati din secolul XV in mijlocul Europei secolului XXI se va sfarsi cu disparitia de pe fata pamantului a unor orase europene importante, nu trebuie sa fii einstein ca sa prevezi asa ceva.

    Prefer ca Romania sa nu fie colonizata de salbatici care sa terorizeze populatia si sa-si impuna regulile, solutia este sa inceteze razboiul acasa la ei si sa se intoarca in tara lor, altfel vor transorma Europa in Siria - cineva ar trebui sa le spuna europenilor ca musulmanii se omoara intre ei pentru ca sunt suniti si siiti, se omoara intre ei pentru ca unii sunt sirieni altii sauditi si mai nou pentru ca unii sunt din Statul Islamic si altii nu sunt.

    Cel mai bine este ca musulmanii sa fie lasati sa-si rezolve problemele departe de Europa, altfel vor transforma in scrum cel mai evoluat continent.
    12 1
  • Pinguini si nemtii astia :)
    9 0
  • "Serviciile secrete, Presedintia, Guvernul si Parlamentul Romaniei sa faca bine sa apere interesul national."

    Exact! asa cum au facut-o si pana acum, de 25 de ani, de am reusit sa ne mentinem capul sus si sa fim un exemplu printre restul natiilor de pe Pamant.
    8 0
  • Mitica Blajinul
    V-a trebuit uniune europeana, acum trageti.....Uniunea europeana ne-a transformat in societate de consum.Numai consum, productie interna ,ioc.Ne-au facut dependent de produsele europene.De aia mancam mere mari si frumoase dar fara gust.Merele alea mici si gustoase(made in Romania) le stateau in gat.Exemplele pot continua. Dupa 89 aveam toate posibilitatile sa ne relasam.Vorbesc despre infrastructura.Se putea trece la o industrie si agricultura foarte performante. In schimb, toate fabricile au fost vandute la fier vechi.Pana acum, credeam ca romanul si-a facut-o cu mana lui.Fals! Toate tarile bogate(materii prime,aur,etc) au fost preluate de marile corporatii , datorita dobanzilor immense la imprumuturile care nu pot fi platite.Romania apartine acum bancii mondiale si FMI.
    8 7
  • da, vinovatii sunt annunaki, illuminati, masoneria, francmasoneria, dracu' si fra'su, asociatia gospodinelor din sectorul 2 si 1/4 si fata nevazuta a soarelui

    oamenii de stiinta englezi au dovedit asta
    11 2
  • @mitica

    -"productie interna ioc" "Merele alea mici si gustoase(made in Romania) le stateau in gat"
    nu e vina ue daca noi nu am fost in stare sa ne pastram industriile (sunt 20 de ani distanta intre iesirea din comunism si intrarea in ue, in acesti ani ai nostrii dastepti au privatizat o parte din industrie iar cealalta parte au lasat-o sa se degradeze). noi suntem ratati pentru ca nu sustinem producatorii romanesti si lasam strainii sa faca monopol.

    -ce vina are ue si fmi ca noi suntem prosti si luam imprumuturi pe care le cheltuim alandala,
    12 2
  • @ VIANUS Ilustrule anal in analiza, se vede ca ai dezvoltat o obsesie cu mine. Eu nu contest meritele UE. Fara UE ne gaseam intradevar in acest moment in buda. Dar, o uniune europeana corecta si functionala nu pune poveri pe cetatenii ei cei mai saraci din cauza prostiilor facute de cei din alt stat care sunt mult mai bogati.

    Stiu ca sunt doua forme de guvernamant diferite (chiar daca UE va ajunge intr-un final la federalizare), dar este la fel de aberativ ca si cand californienii ar invita toti mexicanii sa se mute la ei in stat, iar apoi cand vad ca nu merge treaba sa ceara guvernului federal sa taxeze pe toti ca sa poata suporta povara, inclusiv pe cei din Alaska sau Maryland, care n-au avut nici mai mica tangenta cu toata treaba. In esenta, ceva la fel de aberativ se intampla si aici.

    Ce spui tu cu consumul este total nonsensic. Noi nu trebuie sa aducem nici un aport la aceasta problema. ZERO!!! Nu pot i-am binevenit pe toti barbarii in Europa. Nu conteaza ce aport aducem la buget, atata timp cand suportam o povara nedreapta. Si a nu mai consuma nu este o solutie, pentru ca cu totii avem nevoie de un mijloc de transport.

    Explicatia mea cu PIB-ul este complet valida. PIB-ul masoara volumul economiei, nu calitatea acesteia. Aceasta masuratoare are totusi un impact enorm. O scadere PIB ar fi un dezastru cu repercursiuni majore pentru aceasta putere economica ce este Germania. Problema este ca daca populatia scade drastic datorita unei natalitati aproape inexistente, cresterea in volum nu poate fi sustinuta. Ar inseamna ca tot mai putini oameni sa produca tot mai mult. Asa ceva nu-i sustenabil.

    Astfel, solutia pentru a mentine o crestere de volum al PIB-ului (nu de calitate) este imigratia. In plus, cu cat ajungi sa ai o populatie mai educata si instarita, cu atat vei avea mai putini oameni dispusi sa presteze slujbe josnice. Atunci, aduci imigranti muritori de foame care sa faca asta. In atotintelepciunea lor, vestici s-au speriat de romani, bulgari si alti est-europeni datorita tiganilor, si au decis sa aduca negrii, arabii si alte creaturi similare, care oricum erau mai potriviti cu narativa uber PC. Uite aici si dovada: http://fortune.com/2015/09/08/germany-migrant-crisis/

    Eu nu vorbesc prostii. Asa ca lasa atitudinea asta de martir. Suntem primii care trebuie sa ridice piatra pentru ca vom suferii desi nu noi am creat planurile astea stupide ale Germaniei.
    5 9
  • - articolul este doar o explicatie alternativa ce se potriveste unei presupuneri si IN NICI UN CAZ nu e o dovada.
    - citeste definitia termenului de "martir" nici cu cea a PIB-ului nu stai bine.
    - de rest ce pot spune?

    "eu nu vorbesc prostii"

    m-ai inchis cu asta
    3 1
  • Mitica Blajinul
    Thomas, ia exemplul norvegienilor. Nordicii s-au cacat pe UE. Poate acum vei intelege ce am vrut sa spun.Cand cei care te conduc au coitze, nimeni nu va putea sa le impuna ceva.La noi, totul a mers perfect, datorita madalinelor si mafiotilor.Ne-am complacut in lene si smechereala, care se intorc impotriva noastra acum.Nu-l regret pe ceasca, dar el a intrat in cartea recordurilor.In 1989, Romania a fost si va ramane singura tara din istoria omenirii, care nu a avut datorii..Pretul platit de romani a fost dramatic .Foame, frig, samd.Sunt slabi, fara coloana vertebrala.Ne vindem pentru un litru de Saniutza. Ne meritam soarta.
    5 1
  • Sam93@ViANUS
    Draga ViANUS, articolul itereaza clar motivele pentru care Germania ii disperata dupa imigranti. Nu-i nici o explicatie alternativa. Ii singura explicatie si nu-i bazata pe nici o presupunere cand tocmai conducatorii politici ai Germaniei au declarat ca au nevoie de imigranti. Serios, cat de batut in cap poti sa fii? Merkel si gasca au declarat ca economia Germaniei are nevoie de imigranti. No, acuma sa-si manance recolta. Noi nu avem nici o obligatie fata de stupizii astia. Daca tu esti prea limitat ca sa intelegi asta, atunci ii problema ta. Tu vorbesti de inchis dar tu nu ai adus nici o dovada, in stilul clasic de papagal.
    3 4
  • Pai taxa aia de 7 euro centi unde e?se mai vorbeste ceva de ea?va aminti cand Ponta...defapt nu conteaza cine...a introdus o pentru a strange bani pentru autostrazi?unde sunt banii?vad ca nu mai comenteaza nici un canal de stiri nimic.Si daca o luam altfel pretul barilului de petrol a scazut de 7 ori insa pretul benzinei ?ne scot ochii cu o ieftinire de 5 bani?Plec din Romania...asta nu e tara.
    1 0
  • inexorabil
    Eh, până când, "oripilat", ȋmi voi pune singur fermoar pe “prea spurcata-mi” gură “mistică”, dați-mi voie să (mai) “aberez” că prea puțini ȋnțeleg esențialmente că vrăjmașul din tenebre și slugile lui (văzute și nevăzute – ultimul termen atât cu sens de “demoni”, cât și cu sens de “Illuminati”) se opintesc de zor (și nu de ieri, de azi, ci de vreo…2000 de ani, ȋn continuu: “Taina fărădelegii deja se lucrează” – 2 Tesaloniceni 2:7 – oare n-o fi atins sublima perfecțiune ticluirea seculară a satanei???) să clădească Lumea Nouă (ah, da, impecabil de “aseptică”, totalmente curățată de virusuri politicianiste și străjuită de cerberi musculoși de tip DNA, care m-aș mira să nu fie ȋnlocuiți, pe parcurs, cu “cyborgi”...), care nu poate fi ȋntemeiată decât pe ruinele civilizației iudeo-creștine, indiferent câte “bube” are ȋncă la activ aceasta din urmă…

    Cică Mowgli, dacă ar ajunge ȋn cosmos, ar constata “definitiv” că “nu există Dumnezeu”. Dar când, inevitabil, va ajunge la Judecata Lui, ce va constata?

    “Vai vouă, pământule şi mare, fiindcă diavolul a coborât la voi având mânie mare, căci ştie că timpul lui e scurt” (Apocalipsa 12:12). Nu era suficient faptul că planeta zilelor noastre arată ca redivivae Sodoma & Gomora, ȋn numele “corectitudinii politice”…”Trebuia” invadată bătrâna Europă, așa, tetam-nesam, de lighioanele astea hidoase și feroce. Acum ar fi fost bun nazismul, nu?! Ce le-ar fi făcut acestor “Untermenschen” nenea Adolf…

    Ce securizări să-i oprească?!? Bravii noștri strămoși/voievozi ORTODOCȘI nu numai că-i opreau, dar ȋi și treceau prin ascuțișul săbiilor, securilor și sulițelor, ete fix așa, fără să clipească și fără ca apoi să-i doară inimile de “ucigași” și să fie mustrați de conștiință din postura (“revoltătoare” pentru “societatea civilă” de astăzi) de călcători ai “drepturilor omului”.

    Ȋn cazul de față, ar fi nevoie și de un…Sobieski, nu de măsuri democratice/economice.

    Și acum să curgă “elogioase” calificative din partea “avizaților”. Da, eu sunt “fundamentalist ortodox neo-legionar”. Oare n-or fi și nemțoaicele siluite de curând de bestiile alea păgâne?
    5 4
  • Mitica Blajinul
    Inexorabil, toti comentam pe aici despre masini. Tu ai inceput sa deviezi rau de tot. Chiar ca nu te inteleg. Religie si masini! Chiar crezi ce se potrivesc? Dumnezeul meu este in mine.El sopteste la urechea mea tot ce ar trebui sa fac.Nu am nevoie de biblibii si icoane..Nu am nevoie de invataturile preotesti, nu am nevoie de citate si verseturi din lucrari biblice.Lasa religie la o parte si traieste-ti viata asa cum trebuie.Nu mai astepta divinitatea ,ca sa-ti resolve problemele.Am plecat de mult timp din Romania.Eram satul sa mi se spuna ce trebuie sa fac. Acum avem un preot roman care ne spune ce sa trebuie sa facem. Really ?Dupa atata timp , trebuie sa vina unul cuunforma de orthodox, ca sa-mispuna ce trebuie sa mananc? Dupa toate astea, ceilalti tradatori romani, au inceput sa-i dea cu flit! Get a life, man!
    3 3
  • inexorabil
    Miticuță, viața aceasta nu trebuie văzută ca un scop ȋn sine, ci ca singurul mijloc posibil de a dobândi adevărata viață, cea veșnică…
    3 3
  • Mitica Blajinul
    Inoxerobilutza, tu chiar crezi ce scrii pe aici? Get a life , man! Cand lucrurile nu-mi merg bine, nu astept divinitatea , ca sa-mi rezolve treburile. Eu voi fi cel care o sa-mi lamuresc treburile.Asa am invatzat pe aici. Pe alte meleaguri.Nici nu stii cat de mult l-am rugat pe Demiurg, sa-mi faca viatza mai buna.Inca il rog, si nimic nu se intampla. Drept urmare , l-am lasat in pace , si mi-am facut viatza asa cum am vrut eu.Ce am scris pana acum,nu are nicio legatura cu fenomenul auto.Aicieste piatauto,.Piata ortodoxa este in alta parte.Poti sa zici c vrei, poti sa dai sute de citate din biblie. Nu o sa pun botul in vecii vecilor .Amin.Loc cu verdeatza, unde ingerii canta. Bullshit,man. Cut the crap, bro!
    3 3
  • @Mitică Blajinul
    Păi, dacă l-ai rugat pe ,,Demiurg,, normal că nu are cine să-ți răspundă.
    Dacă vrei să fii ascultat roagă-te Cui trebuie și așa cum trebuie.
    ,,Adevărat, adevărat zic vouă: Orice veţi cere de la Tatăl în numele Meu El vă va da. Până acum n-aţi cerut nimic în numele Meu; cereţi şi veţi primi, ca bucuria voastră să fie deplină.,,Ioan 16-24.
    2 2
  • Mitica Blajinul
    @1. Ma faci sa rad!
    DEMIÚRG ~gi m. 1) Forță supranaturală, creatoare și cârmuitoare a lumii; divinitate; Dumnezeu. 2) fig. Forță creatoare; principiu activ. [Sil. -mi-urg] /
    2 2
  • bibaculus
    Merkel bate cimpii !!
    0 0
  • @Mitică Blajinul

    Poți râde, dar atunci nu te supăra că nu ai o ,,viatza mai bună,, și depinde și ce înțelegi printr-o ,,viatză mai bună,,.
    Compară definițiile dex-ului ptr. demiurg (invocat de tine), cu autodefiniția ,,Eu Sunt Cel ce Sunt,,.
    Tu pe cine crezi ?

    Seară bună,
    1 2
  • Mitica Blajinul
    da ma mai lasati odata cu religia asta? Ce asteptati? sa va dea Dumnezeu de toate? Credeti ca daca cineva care nu are nici macar liceul terminat, va avea o viata la fel de buna cu cineva care a terminat (sa zicem medicina)? Doar pentru ca primul crede in Atotputernicul Dumnezeu (sau demiurg)?
    Am folosit "demiurge" pentru ca mi-am adus aminte de o piesa de teatru: Nu ucideti caii verzi ! Acolo cineva a spus ca este ca un demiurge , pentru cai.A fost intrebat de ca a folosit demiurge. A raspuns ce va de genul: comunistii nu stiu ce inseamna asta. Era grav daca foloseam cuvantul "Dumnezeu" .
    Ce v-a dat voua, Dumnezeu?
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru