Nio ES8: primul teaser cu conceptul unui SUV electric și autonom care va debuta în producție de serie în 2018

de Daniel Popescu
Luni, 10.04.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nio, unul dintre brandurile constructorului chinez NextEV, va prezenta în aprilie conceptul unui SUV electric și autonom. Pentru moment, asiaticii au dezvăluit doar un teaser misterios.

Producătorul chinez NextEV a lansat de curând un brand separat numit Nio, care a ieșit în evidență în special prin modelul electric EP9 care furniza 1.360 de cai putere. Producția acestuia este însă limitată la numai 1.000 de unități, iar fiecare dintre acestea costă un milion de euro, astfel că puțini sunt cei care și-l pot permite.

Iată însă că Nio pregătește lansarea unui concept pentru un SUV care va fi dedicat pieței largi. Pentru moment, chinezii au dezvăluit doar un teaser misterios pe contul oficial de pe rețeaua de socializare Facebook, care ne oferă câteva indicii despre forma acestuia.

Urmareste Automarket
Lansarea propriu-zisă este programată pentru Salonul Auto de la Shanghai, care se va desfășura în metropola chineză în a doua parte a lunii aprilie. 

Publicația franceză Autoplus vine însă și cu câteva informații suplimentare interesante.

Astfel, conceptul este electric și beneficiază de funcții autonome, iar în 2018 va fi lansat în producție de serie la un preț accesibil. Sursa citată afirmă că modelul de serie va purta numele Nio ES8 și va utiliza propulsie exclusiv eletrică.

Anterior, Nio a prezentat și conceptul Eve, despre care a afirmat că ar putea fi lansat în versiune de serie până în 2020.

Via Autoplus

Comentarii (2)

  • masina autonoma in stil chinezesc?

    daca loveste un pieton: stop, marsarier 2 m apoi in fata 2 m, inca 2 m in spate si iarasi 2 m in fata, si tot asa?

    totul intr-o liniste mormantala (sic!) si cu grija fata de mediu
    1 1
  • terminati cu prostiile astea, acum totu-i facut in china, Iar in privinta electricelor va incepe un razboi in care china are toate sansele sa ia fata mult iubitelor noastre marci europene, au tehnologie, au o piata imensa, au bani, resurse si in special determinare. In momentul de fata produc cam de 10 ori mai multe electrice decat toata europa.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru