Nio ES8: SUV electric cu 7 locuri la care vei putea schimba bateria "printr-o experiență mai plăcută decât un plin de benzină"

de Daniel Popescu
Joi, 20.04.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nio ES8 este un SUV electric cu 7 locuri care iese în evidență prin posibilitatea de a înlocui bateria. Producătorul afirmă că procesul de schimbare a acumulatorului este mai plăcut decât o alimentare tradițională cu benzină.

Nio este unul dintre cei mai noi producători de mașini electrice din China, iar la Salonul Auto de la Shanghai a ieșit în evidență prin prezentarea primului său model de serie, care va fi comercializat începând din 2018.

Pe numele său Nio ES8, modelul este un SUV cu 7 locuri cu o configurație 2+3+2 care iese în evidență prin faptul că va avea o baterie pe care o vei putea schimba rapid.

Nio nu a oferit detalii suplimentare despre cum va funcționa un astfel de sistem, însă susține că experiența va fi una mai plăcută decât un plin de carburant. Nu este însă clar cât de scurtă va fi ca timp de realizare. "Bateria vehiculului va putea fi schimbată și va oferi o experiență de încărcare care o depășește pe cea a stațiilor de alimentare cu carburant", menționează Nio într-un comunicat de presă.

Urmareste Automarket
Până în prezent, constructorii s-au concentrat pe dezvoltarea unor tehnologii cât mai avansate pentru încărcarea rapidă a acumulatorului, în special pentru că nu au identificat un model de afaceri eficient pentru a oferi clienților posibilitatea să înlocuiască bateria în loc să o încarce.

Potrivit oficialilor companiei, Nio ES8 are o lungime de peste 5 metri și un ampatament de peste 3 metri, in timp ce propulsia este asigurată de două motoare electrice.

Pentru moment, chinezii nu au furnizat date legate de performanțe.

Via Charged

Comentarii (4)

  • Dap..cred ca vor veni 2 angajati de la benzinarie/statia de incarcare cu bateria de rezerva in brate executand o coregrafie pe muzica aleasa de client si apoi vor face un sincron fiecare cu o cheie de 10 in mana, conectand bornele.... Cu mainile libere masand in acelasi timp ceafa amortita a soferului dupa atat drum parcurs...
    5 1
  • eu cred ca il vor lasa pe client sa se bucure de "refill"...adica iti pun la dispozitie un palet de baterii (2205 bucati) pe care sa ti le incarci singur pe sub masina.

    ...bucata cu bucata...

    ....scoti baterica pui baterica, scoti baterica pui baterica, scoti baterica pui baterica

    cafeaua inclusa. Si un pachetel de primavara, de vara, toamna sau iarna functie de ce anotimp te prinde dupa ce ai terminat
    4 2
  • scamel
    se vor schimba o data cu anvelopele iarna/vara, sau de doua ori pe zi ?
    0 1
  • ideea exista deja, prin schimbarea bateriei de un brat robotizat mecanizat / automatizat, avand acces la baterie de sub masina


    acum problema este ca bateria fiind foarte grea, elementele de prindere SUB masina trebuie sa garanteze sustinerea in cadrul masinii, etc

    s-a incercat si un acces lateral la baterie din spate (in fata fiind motorul si in lateral portierele) dar din nefericire nu au rezolvat problemele

    ramane de vazut
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru