Nio ET7 a parcurs 1.070 de km cu un plin de energie. Echipat cu baterii semi-solid state

de Alexandru Monenciu
Joi, 18.04.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Chinezii de la Nio au realizat trei teste de autonomie cu sedanul ET7, pe parcursul cărora autonomia maximă a ajuns chiar și la 1.070 de kilometri.

Fără să intrăm în prea multe detalii tehnice, bateriile de tip semi-solid state sunt o evoluție a tehnologiei litiu-ion. Pe scurt, electrolitul lichid este înlocuit cu un material conductor solid, care este suspendat într-un electrolit lichid.

Câteva dintre avantajele bateriilor semi-solid state sunt autonomia mărită, dar și reducerea dimensiunilor fizice ale bateriei.

O asemenea baterie, cu o capacitate de 150 kWh, au montat chinezii de la Nio pe sedanul ET7. Are aceleași dimensiuni ca și acumulatorul de 100 kWh, de la aceeași companie, și cântărește cu doar 20 de kilograme mai mult.

Pentru a demonstra aplicațiile practice ale acestei tehnologii, Nio a realizat 3 teste de autonomie. În primul, sedanul ET7 a călătorit de la Shanghai la Xiamen și a parcurs 1.046 de kilometri cu un plin de energie. Pe parcursul celui de-al doilea test, care s-a desfășurat de la Beijing la Hefei, mașina a acoperit 1.062 de kilometri.

Al treilea test a avut loc între Kunming și Zhanjiang, iar Nio ET7 a acoperit întreaga distanță, de 1.070 de kilometri, cu un plin de energie.

Pe parcursul celui de-al treilea test, mașina a avut o încărcătură de 200 de kilograme, a urcat la o altitudine de 1.875 de metri, a atins o viteză de top de 118 km/h și a avut o viteză medie de 83.7 km/h.

Cei 1.070 de kilometri au fost parcurși în 12.8 ore.

Marca asiatică a deschis pre-comenzile pentru sedanul ET7. Primele exemplare vor fi livrate începând cu data de 30 aprilie, susțin reprezentanții companiei.

via Carscoops

Comentarii (11)

  • Diana Șosoacă
    Alea iacta est !
    5 2
  • pana nu sunt full solid state nu-mi iau
    3 6
  • Seriff
    Tulai Doamne, cu asta nu mai fac pipi în bidon.
    11 2
  • oricine
    Bravo lor dacă o fi adevărat. Că standardele lor de consum nu sunt la fel cu cele din Europa se știe, și dau range-uri mai mari decât cele de pe aicea. De unde se poate trage concluzia că în China câmpul magnetic e mult mai puternic decât în europa și ei sunt mult mai fuduli decât oltenii băștinași.
    5 3
  • Seriff
    Tot nu e buna. Daca pana de curand 800 km mi-ar fi convenit, am uitat sa va zic ca mi-am pus range extender la vezica si acum pot sa ma tin 1200 km lejer, deci mai trebuie lucrat la baterii, pentru mine e inca insuficient.
    10 10
  • Așa se cheamă pampersii pentru adulți?
    7 1
  • https://www.youtube.com/watch?v=_L9BpaNpuYw
    1 1
  • @Seriff
    Adevarul e ca daca nu pute si nu trancane, poate sa aiba si 2000 km automomie, ca nu prinde la romani.
    Ei tot cu un 2.0 TDI nesoftat se descurca mai bine sau un Seria 5 facut din bucati.
    8 1
  • ai vrea tu sa ai un seria 5 din bucati panarama electrica!
    1 2
  • Pacat de bursa in care s-au pierdut multi bani, nu cred ca o sa isi mai revina vreodata
    0 0
  • Sincer, cât ești pe minus ?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru