Noi teste Euro NCAP: 5 stele pentru Toyota C-HR și un model din China. 4 stele pentru Honda CR-V

de Tiberiu Safta
Miercuri, 10.04.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Euro NCAP, organismul pan-european de siguranță rutieră, a publicat cele mai noi rezultate după ultimele teste de siguranță. Astfel, noile Toyota C-HR, Nio EL6 au obținut maximum de 5 stele, în timp ce noua Honda CR-V a obținut 4 stele cu pachetul de siguranță standard și 5 stele cu pachetul de siguranță suplimentar.

Au apărut noi rezultate în urma celor mai recente teste Euro NCAP. În cadrul ultimei sesiuni au fost testate 3 modele noi, dintre care unul a fost testat de două ori. Mai exact, este vorba despre noile Toyota C-HR, Honda CR-V și Nio EL6. Mai jos vei vedea ce punctaje au obținut modelele testate.

TOYOTA C-HR – 5 STELE

Noua generație Toyota C-HR a fost notată cu 5 stele în urma testelor. La protecția ocupanților adulți, modelul nipon a primit scorul de 86%. Aceeași valoare a fost trecută și la protecția copiilor și la pietoni și alți participanți vulnerabili. Sistemele de asistență au fost notate cu 79%.

HONDA CR-V – 5 STELE CU PACHETUL DE SIGURANȚĂ SUPLIMENTAR

Următorul model testat a fost noua Honda CR-V. SUV-ul a primit 5 stele, însă doar în cazul modelului echipat cu pachetul de siguranță suplimentar. Protecția pasagerilor adulți a fost notată cu 85%, protecția copiilor a obținut un scor de 86%, iar la capitolul participanți vulnerabili, Honda CR-V a fost notată cu 80%.

Sistemele de asistență au primit scorul de 79%.

HONDA CR-V – 4 STELE CU PACHETUL DE SIGURANȚĂ STANDARD

În schimb, același model, echipat de această dată cu pachetul de siguranță standard, a primit doar 4 stele. Protecția ocupanților adulți și a copiilor a rămas la fel, însă scorul a fost mai mic pentru participanții vulnerabili și pentru sistemele de asistență. Acestea au fost notate cu 76%, respectiv cu 67%.

NIO EL6 – 5 STELE

La final, cel de-al treilea model testat a fost chinezescul Nio EL6, care a obținut nota maximă de 5 stele. Dintre mașinile testate în această sesiune, Nio EL6 a obținut cel mai bun scor la protecția pasagerilor adulți, cu 93%. Pentru protecția copiilor, modelul din China a primit 85%. La participanții vulnerabili, modelul a primit scorul de 78%, iar sistemele de asistență au fost notate cu 76%.

via EuroNCAP

Comentarii (1)

  • unu altu
    Deci, mai nou, cu cat e mai scumpa masina cu atata e mai sigura. Vad ca siguranta nu se mai claseaza pe constructia masinii, ci doar pe sistemele electronice care pot sa se futa in orice moment si devine din 5 stele in 2 stele pana ajungi la service. Asa functioneaza? Ca io nu ma prind.

    Pana si Loganul, care era masina de 4 stele la NCAP, dupa noile modificari a devenit de 2 stele ... are logica, clar. Mai ales ca nu a fost modificat nimic la Logan, doar imbunatatit.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru