Nissan a pregătit un prototip electric cu tracțiune integrală și 308 CP: conceptul are la bază versiunea Leaf e+

de Cornel Șocariciu
Vineri, 25.10.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan a publicat o serie de informații referitoare la un prototip electric bazat pe Leaf. Platforma tehnică folosită de niponi ar urma să stea la baza viitoarelor modele electrice și propune două motoare electrice și o putere totală de 308 cai.

Nissan pregătește o nouă generație de vehicule electrice, iar pentru a face un pas generos, constructorul japonez a pregătit un prototip extrem de interesant bazat pe actuala generație Leaf.

Mai precis, prototipul dezvoltat de constructorul nipon mizează pe arhitectura versiunii Leaf e+, model care integrează o baterie de 62 kWh. Sistemul de propulsie trece de la un singur motor electric la două unități electrice, câte una pe fiecare punte.

Oficialii Nissan spun că prototipul dezvoltă un total de 308 cai putere și 680 Nm, valoare mult mai bună decât cea oferită în prezent de Leaf e+ (un singur motor electric cu 217 CP). În același timp, reprezentanții producătorului japonez afirmă că viitoarea gamă de modele electrice va oferi îmbunătățiri consistente atât în ceea ce privește accelerația, cât și în dreptul comportamentului dinamic. Mai mult decât atât, niponii spun că performanțele vor fi apropiate de cele ale mașinilor sport.

Nissan nu este singurul producător care plănuiește modele electrice mult mai generoase.

În urmă cu câteva săptămâni, oficialii Renault au anunțat că analizează posibilitatea dezvoltării unei versiuni RS pentru hatchback-ul electric Zoe.

Comentarii (1)

  • Un pas logic în domeniul electricelor. Și nici măcar n-ar trebui să fie cu mult mai scump decât 2WD.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru