Renault ar putea dezvolta o versiune RS pentru hatchback-ul electric Zoe: modelul ar urma să înlocuiască Clio RS

de Daniel Popescu
Joi, 10.10.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault analizează posibilitatea de a dezvolta o versiune sportivă RS pentru hatchback-ul electric Zoe care să înlocuiască în gamă actualul Clio RS, ca urmare a necesității de a adopta tehnologii electrice.

Constructorii auto se confruntă în prezent cu necesitatea de a introduce motoare electrice inclusiv pentru modelele sport, pentru a respecta viitoarele norme de poluare, în ciuda faptului că astfel de modele sunt asociate de regulă cu motoarele puternice pe benzină.

O astfel de soluție este analizată în prezent inclusiv de Renault pentru segmentul sportivelor subcompacte, acolo unde constructorul francez oferă Clio RS.

Ali Kasai, vice-președinte executiv Renault pentru linia de produse, afirmă că dezvoltarea unui succesor pentru Clio RS cu motor pe benzină ar genera o creștere semnificativă a prețului de comercializare.

"Clio RS ar avea nevoie de o tehnologie foarte elaborată pentru a avea emisii mai mici de dioxid de carbon. Pentru a menține performanțele pentru un astfel de model ar trebui să soliciți preturi foarte mari pe care clienții potențiali nu și le-ar permite. Nu putem găsi o soluție pentru această ecuație, este imposibil", a declarat el pentru publicația britanică Auto Express.

O posibilă soluție este însă dezvoltarea unei sportive electrice, iar aici Renault are deja o opțiune pe care o ia în calcul: o versiune sportivă pentru hatckback-ul electric Zoe, care a primit recent o nouă generație.

De altfel, cu aproximativ doi ani în urmă, Renault a prezentat conceptul unei versiuni de performanță pentru Zoe sub numele Zoe e-Sport (foto), iar acesta ar putea fi punctul de plecare pentru dezvoltarea unei variante de serie.

"Încă ne gândim la acel concept.

Conceptul a fost apreciat și, din feedback-ul pe care l-am primit, oamenii vor să-l cumpere. Dacă facem acest model trebuie să fie unul performant. Dar nu vrem să fie nevoit să încarce bateriile după un singur tur de circuit", a adăugat el.

În varianta de concept, Renault Zoe e-Sport este echipată cu două motoare electrice amplasate în fața și spatele conceptului și furnizează echivalentul a 460 de cai putere și un cuplu de 640 Nm. Aceasta combinație îi permite să ajungă la 100 km/h în numai 3.2 secunde, în timp ce viteza maximă de 210 km/h este atinsă în aproape 10 secunde.

Via Auto Express

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru