Feedback

Renault nu exclude posibilitatea lansării unui model electric de performanță: conceptul Zoe e-Sport cu 460 CP a deschis apetitul fanilor

de Cornel Șocariciu
Luni, 16.09.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Oficialii Renault nu exclus posibilitatea dezvoltării unui Hot Hatch electric. Zoe e-Sport, conceptul lansat în 2017, a anticipat un astfel de model. Prototipul electric oferea 460 CP și putea accelera de la 0 la 100 km/h în doar 3.2 secunde.

Cu ocazia Salonului Auto de la Geneva din 2017, Renault a prezentat conceptul Zoe e-Sport (foto). Prototipul a fost dezvoltat având la bază prima generație a modelului electric, însă a fost echipat cu un motor capabil să ofere 460 de cai putere. La acea vreme, francezii au anunțat că Zoe e-Sport poate accelera de la 0 la 100 km/h în doar 3.2 secunde.

Acum, Gilles Normand, șeful diviziei care se ocupă de vehiculele electrice din cadrul Renault, a declarat că nu este exclus să vedem un hatchback electric de performanță semnat de constructorul francez.

"Zoe e-Sport a fost gândit pentru a testa reacția publicului și pentru a demonstra că electricele nu sunt plictisitoare.

Prototipul a fost o unealtă importantă în procesul de comunicare și și-a atins scopul. Reacția fanilor a fost puternică și au existat persoane care mi-au spus că sunt interesante de un astfel de model", a declarat oficialul Renault.

În acest moment, reprezentanții constructorului francez nu au luat o decizie clară cu privire la dezvoltarea unui Hot Hatch electric.

"Încă nu am ajuns la o concluzie, dar conceptul a fost primit într-un mod pozitiv, iar alți concurenți au identificat o oportunitate de afaceri în segment", a completat Gilles Normand.

Divizia codusă de Gilles Normand cooperează atât cu reprezentanții Renault Sport, cât și cu personalul din cadrul echipei de Formula 1, dar în acest moment nu a fost găsită rețeta optimă pentru un pachet care să garanteze performanțe la un preț cât mai bun.

Via | Top Gear

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru