Renault Zoe RS ar putea debuta în următorii trei ani: "Trebuie să găsim o soluție astfel încât mașinile de performanță să fie acceptate în continuare de societate"

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 30.10.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault ar putea lansa o versiune de performanță bazată pe actuala generație Zoe. Conform declarațiilor lui Ali Kasai, vice-președinte executiv Renault pentru linia de produse, modelul ar trebui să ajungă pe piață până în 2022.

Majoritatea constructorilor auto au în portofoliu modele electrice. Iar în următorii ani, numărul acestora ar urma să crească considerabil.

În același timp, există constructori care au tradiție în ceea ce privește modelele de performanță. Renault se numără printre aceștia, iar conform unor rapoarte recente, producătorul francez nu exclude lansarea unui model electric de performanță dezvoltat având la bază actuala generație Renault Zoe.

"Societatea se schimbă într-un ritm rapid. Trebuie să găsim o soluție pentru ca mașinile de performanță să fie acceptate în continuare de societate. Cred că ne aflăm într-o poziție excelentă pentru a găsi aceste soluții, în condițiile în care avem o istorie bogată atât în ceea ce privește modelele electrice, cât și modelele de performanță", a declarat Ali Kasai, vice-președinte executiv Renault pentru linia de produse.

În 2017, Renault a făcut un prim pas către segmentul de performanță prin lansarea conceptului Zoe e-Sport (foto).

Prototipul a fost echipat cu două motoare electrice, câte unul pe fiecare punte, și dezvolta 460 de cai putere și 640 Nm. În aceste condiții, Zoe e-Sport putea accelera de la 0 la 100 km/h în doar 3.2 secunde, în timp ce viteza maximă de 210 km/h era atinsă în aproape 10 secunde.

"Trebuie să găsim soluțiile într-un timp scurt. Renault a fost liderul segmentului electric, iar acum trebuie să ținem pasul cu rivalii. Sper ca în următorii trei ani să avem un model electric de performanță", a completat oficialul Renault.

Conform unor rapoarte apărute în urmă cu câteva săptămâni, Renault ar putea renunța la o nouă generație Clio RS în favoare unui viitor Zoe de performanță.

Via | Autocar

Comentarii (1)

  • someone
    doamne ajuta-va....caci un zoe cu o baterie de 50-60kw si cca 250-300 cai ar fi interesant
    1 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru