Nissan aduce la Sao Paulo un nou concept care va inventa un nou segment

de Sebastian Toma
Joi, 18.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan promite să aducă un concept care va da naştere unui nou segment la Salonul Auto de la Sao Paulo. Pentru moment, constructorul nipon a publicat două teasere ale modelului respectiv.

Nissan pregăteşte un nou concept pentru Salonul Auto de la Sao Paulo. Modelul respectiv promite să "introducă un nou segment în lumea auto", iar primele imagini teaser sugerează un vehicul care îmbină trăsăturile lui GT-R cu cele ale lui 370Z. Sunt şanse ca Nissan să prezinte în Brazilia un roadster compact sau un coupe de dimensiuni similare. Dacă Nissan va prezenta un asemenea, model, constructorul nipon ar putea avea un potenţial rival al lui Toyota GT86/ Subaru BRZ.

În trecut, constructorul japonez avea un model în acest segment, numit 200SX. În luna aprilie a anului curent, Shiro Nakamura, şeful de design al mărcii Nissan, spunea că modelul 200SX s-ar putea întoarce pe piaţă. La vremea aceea, şeful de design al mărcii vorbea despre intenţia de a reduce dimensiunile gamei de modele sport de la Nissan, iar un model al acestui segment ar fi o alegere potrivită în actualul climat economic. Un model sportiv de dimensiuni mai mici le-ar permite celor de la Nissan să ofere motorizări de cilindree mai mică, care ar oferi o economie de carburant mai bună decât cea a lui 370Z, fără să facă rabat la senzaţiile oferite la volan.

Urmareste Automarket
Cei de la Nissan vorbeau şi despre un succesor al lui 370Z care ar putea avea un motor de cilindree mai mică.
O altă posibilitate viza un tren de propulsie hibrid pentru succesorul lui 200SX, care ar fi luptat pe segmentul lansat de Honda CR-Z. Principala problemă legată de oricare dintre aceste ipoteze vizează posibilitatea amortizării investiţiei în dezvoltare prin obţinerea volumelor de vânzări, situaţie dificilă pentru majoritatea constructorilor auto care încearcă să abordeze nişe noi.

Via Autocar

Comentarii (2)

  • Cabriolet suv din clasa mica? Asta pare.
    2 0
  • skyline
    Nu cred. Probabil o sportiva in gen Lotus Elise. Dar daca e un segment de nisa neinventat inca, atunci probabil suntem departe de adevar. Chiar sunt curios ce ne pregateste Nissan.
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru