Nissan amână lansarea SUV-ului Ariya din cauza crizei de semiconductori

de Paul Cosma
Vineri, 04.06.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lansarea comercială a SUV-ului electric Nissan Ariya va fi amânată din cauza crizei de semiconductori și a pandemiei, potrivit unui oficial al producătorului japonez.

În 2020, Nissan anunțase că vrea să înceapă vânzările modelului electric Ariya în vara acestui an. Problemele provocate de criza cipurilor, dar și de pandemie au determinat constructorul să amâne vânzările până “spre iarnă”, conform declarațiilor făcute de Asako Hoshino, vicepreședinte executiv al Nissan. 

“Vânzările (n.a lui Ariya) în Europa și Statele Unite vor fi întârziate cu circa două luni,” potrivit sursei citate. 

Nissan se așteaptă ca SUV-ul electric să producă vânzări de “câteva zeci de mii de unități” în primul an, cea mai mare cerere urmând să fie înregistrată pe Bătrânul Continent.

Modelul niponilor va fi disponibil în Europa în cinci versiuni. Autonomia maximă anunțată de Nissan va fi de până la 500 de kilometri, în timp ce versiunea de performanță va avea două motoare electrice cu 394 CP

Via Reuters

Comentarii (4)

  • recunoaste ba Nissan ca stai nasol cu banii si nu iti permiti sa il scoti pe piata acum si mai incerci sa tragi de modelele actuale cat poti de mult
    6 4
  • Marius
    Motive... Pentru neputință
    5 3
  • netam-nissan
    care modele actuale că nu prea mai au? și alea puține ca Juke-Ugly-Nuke au un singur motoraș.
    io cred deci că nu mai au semiconducători de când cu deranju Ghosn.
    16 1
  • Bogdan
    De la zero la primul vehicul asamblat durează mai bine de 4 ani. In perioada asta plătești echipele de ingineri, tehnicieni și alții, echipamente și utilaje, contracte cu furnizorii, etc. Daca cineva are impresia că există beneficii financiare din amânarea cu numai două luni a producției nu știe cu ce se mănâncă domeniul asta.
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru