Nissan Ariya Single Seater, concept inspirat de monoposturile din Formula E

de Tiberiu Safta
Duminica, 05.12.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul nipon a publicat imagini cu un concept al unui monopost de curse inspirat de competiția electrică Formula E. Mașina se numește Ariya Single Seater Concept și are tehnologie preluată de pe modelul de serie cu același nume.

Nissan a dezvăluit câteva imagini cu un concept numit Ariya Single Seater Concept. Mașina a fost prezentată în cadrul evenimentului Nissan Futures unde au participat vice președintele de design, Alfonso Albaisa, precum și manager-ul general de marketing Juan Manuel Hoyos. Ariya Single Seater Concept este o mașină cu un design care ne duce cu gândul la un monopost de Formula E, campionat în care concurează Nissan.

Trenul de rulare al monopostului este preluat direct de pe modelul de serie Ariya. Cu acest concept, Nissan dorește să demonstreze că tehnologia utilizată pe un automobil de serie electric poate fi adaptată cu ușurință și pe o mașină de curse. Hoyos a declarat despre această mașină că: „Vrem să arătăm potențialul de performanță a trenului de rulare găsit pe Ariya într-un pachet inspirat din motorsport, care indică nu doar design-ul și înfățișarea mașinii de serie de la care s-a inspirat, ci demonstrează și un limbaj de performanță electrică nou și eficient.”.

Ariya Single Seater Concept a fost desenat conform limbajului de design Timeless Japanese Futurism.

În partea din față este prezentă o bandă luminoasă LED în forma literei V, un design specific pe modelele de serie Nissan. Roțile sunt acoperite cu aripi sculptate aerodinamic, suspensia este vizibilă, iar nuanța de de caroserie este preluată tot de la SUV-ul electric cu același nume. Se mai poate observa și prezența sistemului de protecție Halo din fața pilotului. Mașina a fost concepută să fie, practic, un monopost de Formula E pentru șosea.

Nissan dorește să lanseze mai multe modele electrice de serie, precum și mașini de curse cu propulsie electrică, conform planurilor expuse în cadrul proiectului Nissan Ambition 2030.

via Carscoops

Comentarii (2)

  • Deci "trenul de rulare al monopostului este preluat direct de pe modelul de serie Ariya". Dar... "cu acest concept, Nissan dorește să demonstreze că tehnologia utilizată pe o mașină de curse electrică poate fi adaptată cu ușurință și pe un automobil de serie".
    Cineva are probleme de logica. Si nu sunt cei de la Nissan, care spun clar ca "with this concept we want to showcase the high-performance potential of the Ariya’s powertrain in a motorsports-inspired package".
    3 0
  • Edikkk
    Concepte impotente
    1 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru