Nissan: Cifrele de consum ale SUV-ului Toyota RAV4 Hybrid, nerealiste

de Alexandru Monenciu
Duminica, 19.02.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit unui oficial Nissan, cifrele de consum ale modelului Toyota RAV4 Hybrid sunt nerealiste. Acesta mai susține că sistemul de propulsie prezent pe Nissan X-Trail e-Power oferă o experiență de condus superioară.

Noua generație Nissan X-Trail a debutat, pe Bătrânul Continent, la începutul lunii septembrie 2022. SUV-ul este dezvoltat pe arhitectura CMF-C și vine alături de un sistem de propulsie electrificat.

Pe scurt, X-Trail e-Power utilizează un motor pe benzină care generează energia electrică necesară pentru un acumulator. Mai apoi, această energie este transmisă către un motor electric, SUV-ul putând fi condus, susține producătorul, ca o mașină cu zero emisii veritabilă.

Unul dintre rivalii declarați ai modelului nipon este Toyota RAV4. Dar, potrivit lui Adam Robertson, director adjunct al Centrului Tehnic Nissan din Europa, sistemul de propulsie e-Power oferă o experiență de condus superioară, comparativ cu motorizarea hibrid a lui RAV4.

Și asta nu este tot. Din perspectiva lui Aleksandar Pecanac, manager de produs pentru X-Trail în cadrul Nissan Australia, cifrele (reale) de consum ale lui RAV4 Hybrid sunt nerealiste.

Ca o comparație, Nissan estimează un consum de 6.1 litri/100 de km pentru X-Trail e-Power, în timp ce Toyota susține că RAV4 Hybrid consumă doar 4.7 litri/100 de km.

În realitate, diferența de consum dintre cele două modele nu ar fi atât de mare, susține Pecanac.

"Cred că economia de combustibil este o problemă delicată.

Vă lăsăm pe voi să faceți testele în lumea reală. Dar, din multe articole pe care le-am citit despre RAV4 Hybrid, nu se poate ajunge nici pe departe la 4.8 (litri la suta de kilometri)," a declarat acesta.

via Motor1

Comentarii (4)

  • Au ajuns rău de tot, Nissan
    12 14
  • Robert de la turații a obținut consum de 3,7 L/100km pe RAV4, teste de la 80 la 130 km/h.

    Cu stilul de condus Louis de Funes, diesel van art, Pecanac poate avea dreptate și pentru rav și pentru x-trail.
    6 2
  • Doicoi
    Așa se întâmplă când faci contra vântului sau iti tai singur cracare de sub fund. De când au lovit în Goshn, sunt în vrie non-stop
    1 0
  • Fakiru
    Încet, încet Nissan devine irelevantă pe măsură ce avansează pe drumul cu Renault. Păcat...era un producător de mașini bune. Acum este doar producător de Renaulturi și din păcate Mitsubishi face la fel.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru