Nissan confirmă: "Va exista un GT-R Nismo!"

de Mircea Meșter
Marti, 26.02.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Carlos Ghosn, şeful Nissan, a confirmat astăzi faptul că cel mai sportiv model din gama japonezilor va beneficia de o versiune de performanţă Nismo.

Noul Nissan GT-R Nismo va fi peste tot ceea ce am produs până în acest moment. va fi leul din junglă.

Carlos Ghosn
CEO Renault-Nissan
Gama de performanţă Nismo a celor de la Nissan - abia lansată în Europa printr-o versiune de perfromanţă pe care Automarket a testat-o recent la Barcelona - continuă să se dezvolte. Iar după prezentarea oficială a lui 370Z Nismo, cei de la Nissan au confirmat astăzi faptul că şi cel mai sportiv model din gama proprie, GT-R, va beneficia de o astfel de versiune radicală.

Viitorul Nissan GT-R Nismo a fost confirmat chiar de către Carlos Ghosn, şeful Renault-Nissan, care a anunţat vestea într-o conferinţă de presă desfăşurată la Yokohama, Japonia, acolo unde divizia Nismo îşi stabileşte începând de astăzi cartierul general. Deşi directorul companiei japoneze nu a oferit detalii tehnice legate de viitoarea versiune a lui GT-R, aceasta va primi un kit mai dinamic decât actualul GT-R Track Edition, urmând să ofere mai multă putere şi ceva mai puţine elemente legate de confort, scopul fiind acela de a elimina cât se poate dintre acestea pentru a-i oferi maşinii o masă proprie redusă la maximum.

"Ar fi de neconceput pentru noi să dezvoltăm o gamă de modele de stradă Nismo fără să includem aici şi modelul GT-R.

Maşina standard este deja un supercar cunoscut la nivel mondial, iar performanţele lui GT-R pe circuit reflectă pasiunea şi talentul echipei Nismo. Noul GT-R Nismo va fi o maşină cu adevărat specială şi abia aştept să pot s-o pilotez", a declarat Carlos Ghosn la inaugurarea sediului Nismo din Yokohama.

În acest moment, gama de modele Nismo oferită de Nissan în Europa constă într-o versiune de 200 de cai putere a lui Juke. La finalul acestui an va putea fi comandat 370Z Nismo, urmând ca Nissan să-şi dezvolte ulterior treptat linia de performanţă cu alte versiuni şi alte modele. În planul pe 2014 există şi o versiune Nismo Plus a lui Juke, aceasta urmând să fie motorizată de o versiune de 210 CP a motorului de 1.6 litri pe benzină existent şi acum în gama modelului nipon.

În altă ordine de idei, Nissan a anunţat că va continua dezvoltarea unor prototipuri experimentale cu care se va alinia la startul curselor de anduranţă ale lumii. Astfel, după ce a sprijinit proiectul Deltawing în întregul an 2012, anul 2014 va aduce o premieră absolută în motorsport: Nissan va lua startul ca invitat la Cursa de 24 de ore de le La Mans cu un prototip full-electric. Detaliile legate de acesta vor fi dezvăluite în cursul acestui an.

via Nissan
foto Nissan GT-R GT3 Nismo 

Comentarii (4)

  • nismo san
    in sfarsit! de mult asteptam sa aud aceasta veste
    12 4
  • inexorabil
    Bravo, o veritabila masina de curse, care va avea un cuvant tot mai pregnant de spus, dar tot ii va fi greu la liniuta cu GNX '87 super-turbo. Poate in 2017 ;)
    5 11
  • Bogdan
    Rostul unor astfel de "raliuri" pe strada? Sute de cai acceleratie 0-100 in 2,8 secunde in orase sufocate cu limite de 50-60? sau pe autostrazi cu limite de 120km/h ? TARE. Nu am inteles niciodata aceste masini pe drumurile publice. Vrei senzatii tari incearca parasutism, avioane, bungee etc.
    4 6
  • "Masa redusa la maxim" sau "masa redusa la minim"? Ca nu mi-e clar...
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru